Klaar om te ondernemen? 5 tips voor een succesvolle start

Waarom wil je ondernemen?

Waarom wil jij ondernemer worden?

In dit artikel staan we eerst stil bij de redenen om te ondernemen, wat is jouw why? Hoe begin je dan? Het 12 stappenplan en de tips helpen je goed op weg om te jouw eigen bedrijf te starten. Ter inspiratie krijg je ook de nodige voorbeelden van ondernemingen.

De eerste stappen⁚ van idee naar plan

Het is de tijd van goede voornemens. Veel mensen maken plannen om zichzelf persoonlijk of professioneel te ontwikkelen of iets aan zichzelf te verbeteren. Je houden aan goede voornemens is echter niet gemakkelijk. Uit onderzoek blijkt dat 92 van de mensen hun goede voornemens niet behaalt. Heb je goede voornemens? Zoals⁚ Ik moet nu echt afvallen. Ik doe een nieuwe opleiding; (Is mijn goede voornemen. Eentje die ik vreselijk onderschat heb qua tijdsinvestering, maar die ik zo ontzettend interessant vind ). Ik moet beter voor mezelf opkomen. Ik ga meer sporten. Ik wil meer tijd voor mezelf. Ik heb het veel te druk. Dat ga ik anders doen in het nieuwe jaar.

Financiële planning⁚ de basis voor succes

Becijfer wat je maximale financieringsbehoefte zal zijn over de eerste drie jaar. Zeker voor startende ondernemers is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet in cashflow-problemen geraakt⁚ volg je betalingen goed op, onderhandel met leveranciers en leer je eventuele voorraad optimaal te beheren.

Laat je niet tot zaken overhalen waar je in je hart niet achter staat of waar je een slecht (voor)gevoel over hebt. Blijf overtuigd van je eigen strategie, ideeën en visie. Zodra je je daarvan laat afleiden is de kans groot dat je onderneming op basis van je uitgangspunten geen succes zal worden.

Haalbare doelen stellen en volhouden

Goede voornemens volhouden is dus lastig. Toch gaat jou het met een aantal tips wel helpen je voornemens vol te houden. En dat is vooral je brein een beetje helpen. Volg onderstaande 5 stappen en je behoort tot de 20 die hierin wel succesvol is! 1. Formuleer je doel positief. Probeer niet in één keer je hele leven te veranderen. Het volhouden van goede voornemens heeft voor een groot deel met wilskracht te maken. Hoe meer je tegelijkertijd wilt aanpakken, hoe eerder je wilskracht uitgeput is en hoe groter de kans is dat je je voornemen niet kunt volhouden.

Heb je goede voornemens? Je bent gemotiveerd, maar hoe zorg je ervoor dat je doorzet en succes behaalt? Wist je dat maar 10 tot 20 procent doorzet? Hoe kan dit? Hieronder vind je de meestgemaakte fouten die mensen vergeten bij het opstellen van een nieuw plan.

Tips voor succesvol ondernemen

Door je nieuwe strategie trek je weer nieuwe klanten aan. Je moet ook niet bang zijn om te stoppen met wat niet werkt, zelfs als dat stoppen is met het hele bedrijf. Aan stoppen heeft Aranka zelfs een volledig hoofdstuk gewijd. Ondernemen vergt [...] [...] [end of information from the Internet]

Veel mensen lopen er tegenaan om goede voornemens voor een langere tijd vol te houden. We hebben wat tips op een rijtje gezet⁚ Bouw rustig op. Probeer niet meteen te hard van stapel te lopen. Stel een doel en maak kleine stapjes richting dit doel. Concretiseer je voornemen. Wat is je doel? Wanneer heb je dit doel gehaald?

Bekijk ook

Duurzaam Ondernemen: Steun van de Overheid

Ontdek hoe de overheid duurzaam ondernemen stimuleert en welke subsidies en regelingen er zijn. >>

Opleiding Sport Management en Ondernemen: Start je carrière

Opleiding Sport Management en Ondernemen: Start je carrière in de sport >>

KVK Duurzaam ondernemen: Alles wat je moet weten

Duurzaam ondernemen met de KVK: Tips en tools >>

De Beste Bankrekening voor Ondernemers: Vergelijk & Kies

Welk Bankrekening Past Bij Jouw Onderneming? >>

Shortlease voor ZZP'ers: De ideale oplossing voor flexibiliteit en lage kosten

Shortlease voor ZZP'ers: voordelig en flexibel rijden met een leaseauto >>