Welke verzekeringen heeft een ZZP'er in de bouw nodig?
Inleiding
Als ondernemer in de bouw loop je financieel risico. Er kan bijvoorbeeld schade aan je bouwwerk ontstaan, waarna je aansprakelijk wordt gesteld. Gelukkig kun je als zzper in de bouw verschillende risicos indammen door je te verzekeren. Welke verzekeringen heb je nodig als startende ondernemer in de bouw? Wat verzekeren jouw branchegenoten? En wat kost het?
Risico's in de Bouwsector
Als ondernemer in de bouw loop je bepaalde risicos. Je hebt geen kantoorbaan, je werkt in de bouw waar je kwetsbaarder bent voor eventuele ongelukken. Maar daarnaast werk je ook met verschillende kostbare bouwmaterialen waar je voorzichtig mee wilt zijn.
Je wilt geen schade aan je inboedel door bijvoorbeeld brand, waterschade of diefstal. Gelukkig kun je bepaalde risicos als ondernemer of zzper in de bouw afdekken. Met verschillende bouwverzekeringen kun je ervoor zorgen dat je bij eventuele schade niet opdraait voor de volledige kosten.
Je kunt als ondernemer veel verschillende verzekeringen afsluiten. Maar wat is slim als je in de bouw werkt? Wat verzekeren jouw branchegenoten? En wat kost dat? Bekijk de infographic van Interpolis en vergelijk jezelf met collega zzpers in de bouwsector.
We hebben 5 belangrijke bouwverzekeringen voor 2024 op een rij gezet⁚
Best saai, wel belangrijk. Wat als jouw opdrachtgever jou aansprakelijk stelt? Zo regel je het.
Er zit veel verschil in de uurtarieven van zzpers. Hoeveel vraag jij per uur in het komende jaar?
Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Zeker als je in de bouw werkt. Je wil als zzper in de bouw natuurlijk niet aansprakelijk worden gehouden bij een ongeval met iemand die op jouw bouwplaats werkt. De kosten voor schadeclaims kunnen behoorlijk oplopen.
Het is dan ook aan te raden om als ondernemer in de bouw een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, net als 85 van je branchegenoten. Met een zogenaamde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) zorg je ervoor dat je als ondernemer verzekerd bent voor schade aan anderen of aan spullen van anderen. Zowel schade die wordt veroorzaakt door jou als door je medewerkers. De hoogte van de premie is afhankelijk van onder andere je omzet en aantal medewerkers. Kijk bij het afsluiten ook goed naar de hoogte van het eigen risico en het maximaal verzekerde bedrag per schadegeval en jaar. Een handige verzekering om af te sluiten als je in de bouw werkt is de zogenaamde Construction Allrisk, afgekort als CAR-verzekering . Dit is een aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering. Een AVB dekt namelijk alleen schade die je aan anderen toebrengt, de CAR dekt ook schade aan het bouwwerk zelf. Met deze verzekering verzeker je het bouwwerk en de bouwplaats voor schade tijdens de bouw of verbouwing. Je bent bijvoorbeeld verzekerd voor⁚
Werk je in de bouw als zzper en ben je in het bezit van een bestelauto? Dan moet je een bestelautoverzekering afsluiten. Dan ben je in ieder geval verzekerd voor schade die je met je voertuig veroorzaakt.
Wil je je bestelauto ook tegen diefstal verzekeren? Dan kun je, naast een standaard dekking, bijvoorbeeld ook kiezen voor extra cascodekkingen. Ook is het slim om een aanhangerverzekering af te sluiten als je vaak met een aanhangwagen rijdt. Als ondernemer in de bouw vervoer je natuurlijk ook materialen . Denk bijvoorbeeld aan gereedschap of bouwmaterialen als stenen, kozijnen, isolatiemateriaal etc.
Onderweg kan er het één en ander gebeuren. Je materiaal kan bijvoorbeeld beschadigd raken door een aanrijding. Of nog erger⁚ je spullen worden gestolen. Door een transportverzekering af te sluiten ben je verzekerd tegen diefstal en tegen schade aan de spullen die je vervoert in je bestelwagen. Ook tijdens het laden en lossen. Naast een bestelauto en bouwmaterialen heb je als ondernemer of zzper in de bouw ook te maken met spullen die je in de werkplaats gebruikt. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van machines en gereedschappen om je werk uit te voeren.
Maar denk ook aan alle andere spullen die je bewaart in je werkplaats voor bouwklussen, zoals kantoormeubelen of een computer. Deze zogenaamde zakelijke inboedel kun je verzekeren tegen brand, diefstal, blikseminslag of waterschade. Als zzper in de bouw is het dan ook handig om een inventarisverzekering af te sluiten. Naast je gereedschap of bouwwerk kan er ook iets met jou gebeuren⁚ je kunt arbeidsongeschikt raken. In loondienst krijg je dan doorbetaald, maar als zzper is dat niet het geval en heb je dus geen inkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd van inkomsten tijdens de periode dat je niet kunt werken.
Verplichte Verzekeringen voor ZZP'ers
Een AOV is op dit moment niet verplicht , maar dat zal over een aantal jaar wel het geval zijn. In de tussentijd kun je ziek worden of kan er een ongeval gebeuren, het is dus slim om je nu al te verdiepen in de mogelijkheden.
Gelukkig heb je zelf invloed op de hoogte van de premie met bepaalde keuzes die je maakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een langere eigenrisicoperiode als je zelf genoeg buffer hebt om een paar maanden te overbruggen. En de premie is fiscaal aftrekbaar, je betaalt dus minder inkomstenbelasting. Verzeker schade die jij, je medewerkers of je producten veroorzaken.
Ontvang wekelijks de belangrijkste ondernemerstips in je mailbox. Aansprakelijkheidsverzekering voor in debouw; De bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering dekt schade die je toebrengt aan een persoon of de spullen van een ander. Het gaat dus om materiële- of letselschade. Deze schade kun jij of een van jouw medewerkers per ongeluk hebben veroorzaakt. Ook schade door een ongeval op de werkplek is gedekt.
Ben je zelfstandig ondernemer zonder personeel? Bij ons ben je verzekerd tegen de meest voorkomende bedrijfsrisicos. Dan kan je veilig ondernemen. Onzeverzekeringen voor ZZPers zijn afgestemd op jouw branche en hebben een uitgebreide dekking. Bekijk hieronder de zesverzekeringen die ZZPers het meest kiezen.
Let op⁚ je hebt een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig, je particuliere aansprakelijkheidsverzekering vergoedt geen schade die je als ondernemer veroorzaakt. Dit is dan ook de meest populaire verzekering voor zzpers. Als zzper in de bouw kun je naast een bedrijfsaansprakelij...
Expertise aan de voorkant voorkomt schade op de bouwplaats. Schadeafhandeling regel je niet vanachter je bureau. ... Sluit je jouw verzekering online af? Dan koppelen we je aan een adviseur. Deze adviseur controleert je aanvraag en geeft je telefonisch advies. Zo weet je zeker dat je je bedrijf goed verzekert. Als zzp...
Belaya Kalitva. Belaya Kalitva is a town and the administrative center of Belokalitvinsky District in Rostov Oblast, Russia. Population⁚ 43,651 ; 47,347 ; 47,803 . Photo⁚ GennadyL, CC BY-SA 4.0. Photo⁚ Сергей С. Петров, CC BY-SA 4.0. Ukraine is facing shortages in its brave fight to survive. Please support Ukraine, as Ukraine ...
Of het keukenwerkblad die je aan het plaatsen bent glijdt uit je handen en beschadigt de keukenkastjes. Als zzper in de bouw biedt het voordeelpakket dekking tegen de risicos die jij loopt. Van bedrijfsaansprakelijkheid tot het verzekeren van je eigen gereedschap. Je stelt het pakket zelf...
Of er valt tijdens een verbouwing bij een klant een steiger om die het tuinmeubilair beschadigt. In deze situaties ben jij aansprakelijk voor de schade die dan ontstaat. En die kosten kunnen hoog oplopen. Met de ZZP Bedrijfsa [...] [...] [end of information from the Internet]
In de basis zijn er maar tweeverzekeringen verplicht als zzper⁚ een zorgverzekering en een WA- verzekering (als je een auto hebt). Er zijn dus geen specifieke verplichteverzekeringen voor zzpers. Wel kan het zijn dat je opdrachtgever van je verlangt dat je verzekerd bent. Daarnaast kan het, afhankelijk van jouw specifieke risicos, erg ...Aanvullende Verzekeringen voor ZZP'ers in de Bouw
Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeringzzpbouw Dit is de 1 verzekering voor zzpers in debouw. Hiermee dek jij zakelijke aansprakelijkheid door schade aan anderen. Als je bijvoorbeeld verf laat vallen over een dure vloer of wanneer een klant over je gereedschap struikelt en zijn been breekt. Je hebt deze avb-verzekering al vanaf 24,20 per ...
Met jouwbouw- of installatiebedrijf loop je risicos. Wat betekent personeelstekort bijvoorbeeld voor de groei van jouw bedrijf? Met het BouwPakket op maat ben je goed verzekerd tegen de meest voorkomende risicos in jouw sector. Je bepaalt met onze deskundige adviseur welkeverzekeringen het best bij jouw onderneming in debouw passen.
Of het keukenwerkblad die je aan het plaatsen bent glijdt uit je handen en beschadigt de keukenkastjes. Als zzper in debouw biedt het voordeelpakket dekking tegen de risicos die jij loopt. Van bedrijfsaansprakelijkheid tot het verzekeren van je eigen gereedschap. Je stelt het pakket zelf samen tegen de risicos die je zelf niet kunt dragen.
Met het OndernemerspakketBouw bepaal je zelf welkeverzekeringen je afsluit. Bereken snel je premie en sluit jouw pakket direct af. Sluit je pakket af. Risicos in de bouwsector. Als werknemer in de bouwsector ben je dagelijks blootgesteld aan risicos. Deverzekeringen in het ondernemerspakket zijn afgestemd op deze risicos.
Dezzpverzekeringen in het Bedrijvenpakket van Allianz. Speciaal voor zzpers heeft Allianz het Bedrijvenpakket. Je kunt het pakket helemaal afstemmen op jouw situatie en profiteren van een pakketkorting tot wel 10. Met het Bedrijvenpakket van Allianz heb je altijd een goede oplossing speciaal voor jouw onderneming zodat jij kan doen waar ...
Zorg dat je dat overhoudt nadat je je kosten als ondernemer van je omzet afhaalt. Dat zijn bijvoorbeeld belastingen,verzekeringen en pensioen. Met deze rekentool uurtarief kun je zelf je tarief berekenen. Je gewenste netto inkomen is het uitgangspunt. Zoek ook online de gemiddeldezzp tarieven in debouw en stel je uurtarief eventueel bij.
ZelfstandigenBouw staat klaar om jou te helpen metverzekeringen die jou als zelfstandig ondernemer versterken, zonder gedoe. We bieden een speciaal verzekeringspakket aan dat op maat is gemaakt voor zzpers in debouw. Je kunt zelf kiezen welkeverzekeringen en dekkingen je wilt, met specifieke voordelen voor jouw branche.
Interessanteverzekeringen zelfstandig aannemer. Voor zzpers in debouw bestaan naast de essentiëleverzekeringen ook enkele interessante opties die extra bescherming en zekerheid bieden. De volgendeverzekeringen zijn niet verplicht of direct noodzakelijk, maar kunnen onder bepaalde omstandigheden zeer waardevol zijn.
Aansprakelijkheidsverzekeringzzp voor debouw. De aansprakelijkheidsverzekering voor debouw is specifiek gericht op de bouwsector. Zo kun je een aantal handige aanvullende dekkingen kiezen. Zoals het verzekeren van het gereedschap in jouw bedrijfsauto, de opzichtdekking, de construction allrisk-verzekering en het inlooprisico.
Naast de basisverzekeringen die je als zzp'er in de bouw dient af te sluiten, zijn er een aantal aanvullende verzekeringen die je kunt overwegen. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen je wel extra zekerheid bieden in je onderneming. Denk bijvoorbeeld aan⁚
EenCAR-verzekering (Construction Allrisk) is een aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade aan het bouwwerk zelf, terwijl de AVB alleen schade dekt die je aan anderen toebrengt. De CAR-verzekering is vooral belangrijk voor zzp'ers die werken aan grote bouwprojecten.
Eeninventarisverzekering is een goede keuze als je als zzp'er in de bouw veel waardevolle spullen in je werkplaats hebt staan. Deze verzekering dekt schade door brand, diefstal, blikseminslag of waterschade aan je gereedschap, machines, computers en andere inboedel.
Als je als zzp'er in de bouw regelmatig met een bestelwagen rijdt, is eenbestelautoverzekering een must. Deze verzekering dekt schade die je met je voertuig veroorzaakt; Je kunt ook extra dekkingen afsluiten voor diefstal of schade aan je bestelauto zelf.
Eentransportverzekering is een goede keuze als je als zzp'er in de bouw regelmatig materialen vervoert met je bestelwagen. Deze verzekering dekt schade aan je materialen tijdens transport, zowel tijdens het laden en lossen als tijdens het rijden.
Eenarbeidsongevalverzekering (AOV) is een belangrijke verzekering voor elke zzp'er, maar zeker voor zzp'ers in de bouw. Deze verzekering zorgt ervoor dat je een inkomen behoudt tijdens een periode van arbeidsongeschiktheid.
Bekijk ook
Bouwverzekering ZZP: Bescherm je project tegen onverwachte kosten
Bouwverzekering ZZP: Zo bescherm je jouw bouwproject tegen risico's >>
Wa verzekering voor ZZP'ers in de bouw: Alles wat je moet weten
Welke verzekeringen zijn essentieel voor ZZP'ers in de bouw? >>
ZZP Verzekering Bouw: Essentiële Dekking voor Uw Bedrijf
Bouw ZZP'er? Bescherm uw bedrijf met de juiste verzekeringen >>
AOV Verzekering ZZP Bouw: Bescherm je inkomen bij arbeidsongeschiktheid
AOV Verzekering ZZP Bouw: De essentiële verzekering voor jouw bedrijf >>
ZZP Projectmanager Bouw: Tips voor Succesvolle Projecten
ZZP Projectmanagement in de Bouw: Uw Rol als Expert >>
Wet toetreding zorgaanbieders ZZP: wat betekent dit voor jou?
ZZP'er in de zorg: de wet toetreding en wat je moet weten >>