Energielabel voor Je Bedrijf: Alles wat Je Moet Weten

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Het label geeft inzicht in de huidige energiezuinigheid van een gebouw en welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn. Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Ook voor utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, scholen, winkels en ziekenhuizen, is een energielabel meestal verplicht.

Waarom is een energielabel belangrijk?

Een energielabel is belangrijk voor zowel bedrijven als consumenten. Voor bedrijven is het een belangrijk instrument om de energieprestaties van hun panden te verbeteren en zo energiekosten te besparen. Daarnaast is het energielabel een belangrijk onderdeel van de verduurzaming van de Nederlandse economie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een register van energielabels en certificaathouders. Dit register zorgt ervoor dat bedrijven en consumenten zeker weten dat het energielabel betrouwbaar is.

Voor consumenten is het energielabel een belangrijk instrument om te bepalen hoe energiezuinig een woning of appartement is. Het label helpt consumenten om een weloverwogen keuze te maken bij de aankoop of huur van een woning. Ook voor de verkoop of verhuur van een woning is het energielabel belangrijk. Een energielabel kan de waarde van een woning verhogen en de verkoop of verhuur bespoedigen.

Een energielabel kan veranderen als je bijvoorbeeld het huis verder isoleert, voor een duurzamere manier van verwarmen kiest of zonnepanelen op het dak legt. De maker is het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)). De gegevens zijn afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland... Moet ik een energielabel aanvragen voor een monument? De helpdesk behandelt alleen vragen van particuliere woningeigenaren. Woningcorporaties, makelaars, notarissen en andere professionals kunnen contact opnemen over het energielabel met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Energielabel utiliteitsgebouwen ౼ Rijksdienst voor Ondernemend Nederlandwww.rvo.nl wetten-en-regels-gebouwenПодробнее о выделенных описанияхEnergielabel woningen ౼ Rijksdienst voor Ondernemend Nederlandwww;rvo.nl wetten-en-regels-gebouwen30 мая 2017 г. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Om een energielabel voor uw bedrijfspand aan te vragen, kunt u contact opnemen met een gecertificeerde energieadviseur. Deze adviseur zal uw pand ter plaatse opnemen en een energielabel opstellen. De energieadviseur registreert het energielabel vervolgens bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

U kunt het energielabel voor zakelijke gebouwen of bedrijfspanden opvragen via ep-online.nl. Zakelijke gebouweigenaren kunnen contact opnemen met RVO via 088-0424242 of klantcontactrvo.nl.

De RVO voert de Energielabelregistratie (aan- en afmeldsysteem) uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het energielabel geeft inzicht in de huidige energiezuinigheid van een gebouw. Bekijk voor welke utiliteitsgebouwen een energielabel verplicht is bij RVO. U kunt uw energielabel opzoeken in de database van EP-online. Uw energielabel is maximaal 10 jaar geldig. U kunt een energielabel aanvragen bij een gecertificeerde energieadviseur. Voor welke woningen en gebouwen is een energielabel verplicht? Hoe kan ik mijn woning isoleren? Hoe kan ik contact opnemen met de Helpdesk Energielabel? Waarom een verplicht energielabel? Kamerstukken, rapporten, publicaties... Wat komt er allemaal bij kijken als u een huis wilt kopen? Heb je vragen over het energielabel voor woningen? Stel je vraag aan de Helpdesk Energielabel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk de gegevens en openingstijden. Energielabels voor winkels, ... Op termijn is het ook mogelijk om het energielabel te downloaden. ... Voor de ontwikkeling van deze nieuwe dienst heeft Logius intensief samengewerkt met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Kadaster.... Op deze kaart staan de geregistreerde energielabels van alle gebouwen in Nederland. De gegevens zijn bijgewerkt t/m 1 Juli 2022. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Op de kaart zijn de zeer zuinige woningen donkergroen (klasse A) en de zeer onzuinige rood (klasse G). Een energielabel voor uw huis aanvragen of achterhalen? Op deze pagina is alle informatie in kaart gebracht. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn. Hierbij is G het slechtste energielabel en A het beste. Een energielabel is vanuit Europese wetgeving verplicht voor kantoren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) controleert hier ook op. Expertises ... Een kantoorgebouw moet minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een energielabel met een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar of een energielabel met de letter C of beter. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan mag u het niet meer als kantoor gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een energielabel?

Een energielabel voor uw bedrijfspand heeft verschillende voordelen. Allereerst kunt u met een energielabel energiekosten besparen. Door energiebesparende maatregelen te treffen, kunt u de energieprestaties van uw pand verbeteren en zo uw energieverbruik verlagen. Dit bespaart u geld op uw energierekening.

Naast kostenbesparingen heeft een energielabel ook een positieve impact op het milieu. Door uw energieverbruik te verlagen, draagt u bij aan de verduurzaming van de Nederlandse economie. Ook verbetert u het imago van uw bedrijf door te laten zien dat u aandacht besteedt aan duurzaamheid.

Een energielabel kan u ook helpen om uw pand aantrekkelijker te maken voor huurders of kopers. Een energiezuinig pand is aantrekkelijker voor huurders en kopers en kan de waarde van uw pand verhogen.

Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Het label laat zien hoe energiezuinig de woning is. U geeft ...

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor meer informatie over energielabels voor bedrijfspanden kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)⁚ www.rvo.nl/onderwerpen/informatieplicht-energiebesparing/bedrijven-en-instellingen.

Ook kunt u contact opnemen met de Helpdesk Energielabel via 0800-0808 of via email protected. De openingstijden van de telefonische helpdesk zijn maandag t/m vrijdag 8.00 tot 17.00.

De RVO beheert een register van energielabels en certificaathouders. Dit register zorgt ervoor dat bedrijven en consumenten zeker weten dat het energielabel betrouwbaar is.

Heeft u vragen over het energielabel voor woningen? Stel je vraag aan de Helpdesk Energielabel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk de gegevens en openingstijden. Energielabels voor winkels, ... Op termijn is het ook mogelijk om het energielabel te downloaden. ... Voor de ontwikkeling van deze nieuwe dienst heeft Logius intensief samengewerkt met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Kadaster.... Op deze kaart staan de geregistreerde energielabels van alle gebouwen in Nederland. De gegevens zijn bijgewerkt t/m 1 Juli 2022. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Op de kaart zijn de zeer zuinige woningen donkergroen (klasse A) en de zeer onzuinige rood (klasse G). Een energielabel voor uw huis aanvragen of achterhalen? Op deze pagina is alle informatie in kaart gebracht. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn. Hierbij is G het slechtste energielabel en A het beste. Een energielabel is vanuit Europese wetgeving verplicht voor kantoren. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) controleert hier ook op. Expertises ... Een kantoorgebouw moet minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een energielabel met een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar of een energielabel met de letter C of beter. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan mag u het niet meer als kantoor gebruiken.

Bekijk ook

Subsidie Isolatie voor ZZP'ers: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Subsidie Isolatie voor ZZP'ers: Ontdek de Mogelijkheden en Aanvraagprocedure >>

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: Adres en contactgegevens

RVO Nederland: Adres en contactgegevens voor ondernemers >>

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: Logo & Informatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: Uw Partner voor Zakelijk Succes >>

ZZP of Eenmanszaak: Wat is het verschil?

ZZP vs. Eenmanszaak: Welke vorm past bij jou? >>

Eenmalige Freelance Opdracht: Belasting & Facturering

Eenmalige Freelance Opdracht: Alles Wat U Moet Weten >>