KVK Wijziging: Ondernemings- en Vestigingsgegevens Bijwerken

Waarom en wanneer moet je gegevens wijzigen?

Het is belangrijk om je gegevens bij de Kamer van Koophandel (KVK) te wijzigen wanneer er belangrijke veranderingen zijn in je onderneming. Dit kan gaan om een adreswijziging, een wijziging in de bedrijfsactiviteiten, een nieuwe handelsnaam of een verandering in de rechtsvorm. Het doorgeven van deze wijzigingen is verplicht volgens de Handelsregisterwet. Het is van belang om je gegevens up-to-date te houden, zodat je bedrijf correct wordt geregistreerd en je informatie kunt blijven ontvangen van de KVK.

Welke gegevens kan je wijzigen?

Via de KVK kun je verschillende gegevens van je onderneming wijzigen. Dit kan gaan om⁚

  • Handelsnaam⁚ Wil je je handelsnaam (naam van je bedrijf, stichting of vereniging) veranderen of een extra handelsnaam toevoegen? Dit geef je eenvoudig door via Mijn KVK.
  • Bedrijfsactiviteiten⁚ Wil je doorgeven dat de bedrijfsactiviteiten van je organisatie wijzigen of uitbreiden? Dit geef je eenvoudig door via Mijn KVK.
  • Adres⁚ Je kunt zowel je bezoekadres als je correspondentieadres wijzigen. Let op⁚ als je bezoekadres hetzelfde is als je privéadres, moet je de wijziging van je bezoekadres doorgeven nadat je de wijziging van je privéadres aan de gemeente hebt doorgegeven.
  • Telefoon-, faxnummer en e-mailadres⁚ Ook deze contactgegevens kun je via Mijn KVK aanpassen.
  • Aantal werkzame personen⁚ Als het aantal werknemers in je bedrijf verandert, moet je dit doorgeven aan de KVK.
  • Rechtsvorm⁚ Als je de rechtsvorm van je bedrijf wilt veranderen (bijvoorbeeld van een eenmanszaak naar een BV), dan moet je dit doorgeven aan de KVK. Je krijgt dan een nieuw KVK-nummer.
  • UBO's⁚ Je kunt in de UBO-opgave personen uitschrijven omdat ze geen UBO meer zijn. Let op⁚ Als een persoon geen UBO meer is moet je dit binnen 7 dagen doorgeven in een UBO-opgave.
  • Opheffing of overdracht van de onderneming of vestiging⁚ Met Formulier 14 geef je wijzigingen in de ondernemings- en vestigingsgegevens door. Dit formulier gebruik je ook voor een opheffing of overdracht van een eenmanszaak of vestiging.

Naast deze gegevens, kun je via Mijn KVK ook doorgeven of je wilt dat je organisatieadres gebruikt wordt voor deurverkoop en ongevraagde reclame via post.

Hoe kan je je gegevens wijzigen?

Er zijn verschillende manieren om je gegevens bij de KVK te wijzigen⁚

  • Online via Mijn KVK⁚ Dit is de snelste en gemakkelijkste manier. Je logt in met DigiD en kunt direct je gegevens aanpassen. De meeste wijzigingen worden binnen 2 werkdagen verwerkt.
  • Via KVK.nl/wijzigen: Ook via deze website kun je een aantal wijzigingen doorgeven, zoals je handelsnaam, bedrijfsactiviteiten en bezoekadres.
  • Per post⁚ Je kunt de wijzigingen ook per post doorgeven via formulier 14⁚ Wijziging ondernemings- en vestigingsgegevens. Dit formulier kun je downloaden op de website van de KVK. De verwerkingstijd is in dit geval ongeveer 15 werkdagen.

Voor specifieke wijzigingen, zoals het uitschrijven van UBO's of het wijzigen van de rechtsvorm, zijn er aparte formulieren beschikbaar op de website van de KVK.

Wat zijn de gevolgen van het niet doorgeven van wijzigingen?

Het niet doorgeven van wijzigingen aan de KVK kan verschillende gevolgen hebben. Zo kan de KVK je gegevens niet meer correct registreren. Dit kan problemen opleveren bij het ontvangen van belangrijke informatie van de KVK, zoals nieuwsbrieven of andere relevante updates. Daarnaast kan het leiden tot juridische complicaties. Als je bijvoorbeeld je adres niet doorgeeft en er wordt een belangrijke brief naar je oude adres gestuurd, dan ben je mogelijk niet op de hoogte van belangrijke informatie. Dit kan leiden tot aansprakelijkheid voor je bedrijf. Het is dus belangrijk om alle wijzigingen binnen een week na het plaatsvinden ervan door te geven aan de KVK.

Bekijk ook

Wijziging groottecriteria ondernemingen: Wat betekent het voor jou?

Groottecriteria ondernemingen: Wat verandert er en wat zijn de gevolgen? >>

Wijziging arbeidsvoorwaarden na overgang van onderneming: wat zijn de regels?

Arbeidsvoorwaarden na overgang van onderneming: wat verandert er? >>

Aangifte inkomstenbelasting wijzigen: Zo doe je dat!

Aangifte inkomstenbelasting wijzigen? Ontdek de stappen en deadlines voor een correcte wijziging. >>

Aftrek Huur Zelfstandige: Wat Kan Je Aftrekken?

Huurkosten Aftrekken als Zelfstandige: Zo Werkt Het! >>

CZ Collectief Zzp: Verzekeringen Speciaal voor Zelfstandigen

CZ Collectief Zzp: Complete Verzekeringsoplossing voor Zelfstandigen >>