Huurtoeslag en ZZP: Stappenplan voor de aangifte

Huurtoeslag voor ZZPers

Ook zzpers komen in aanmerking voor een huurtoeslag. Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten van een privéwoning. Afhankelijk van jouw situatie is het mogelijk dat je een tegemoetkoming in de huurkosten krijgt. Vanaf 2013 draagt de overheid minder bij aan de kosten voor jouw huurwoning.

Voorwaarden voor Huurtoeslag

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag moet je aan behoorlijk wat voorwaarden voldoen. Je kunt via de belastingdienst uitzoeken of je aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. De huurprijs is niet te hoog⁚ In 2023 heb je recht op huurtoeslag als jouw huur niet hoger is dan 808,06. Zijn alle bewoners jonger dan 23 jaar? Dan mag de huur niet hoger zijn dan 452,20, behalve als je al een kind hebt dat bij jou woont. Check hoeveel vermogen je had op 1 januari 2020. Denk bijvoorbeeld aan spaargeld, maar ook aan beleggingen. Wil je huurtoeslag over 2020 aanvragen? Dan kan dit als je eigen vermogen op 1 januari 2020 niet meer dan 30.846 was. Voor partners samen gold een maximum eigen vermogen van 61.692.

Huurtoeslag aanvragen als ZZPer

Ben je je aan het voorbereiden op de aangifte inkomstenbelasting over 2024? Of ben je al bezig met de aangifte die je over 2025 moet doen? Als zzper is het soms lastig te berekenen hoeveel inkomstenbelasting je moet betalen. Je betaalt belasting over de winst die je maakt, dus het hangt af van je inkomsten en je uitgaven. Om je winst te berekenen, moet je alle inkomsten en uitgaven van je onderneming bijhouden. Daarom is het belangrijk je jaarwinst vast te stellen. Dit is simpel gezegd de omzet van je bedrijf min de kosten. Bij het bedrag waarover belasting wordt geheven tellen inkoop, onkosten, afschrijving en aftrekposten dus niet mee. Zo betaal je elk jaar als zzper inkomstenbelasting over je winst.

Huurtoeslag en Inkomstenbelasting

U hoeft dan minder inkomstenbelasting te betalen. Bent u geen ondernemer voor de Belastingdienst, maar ook niet in loondienst bij een opdrachtgever? In dat geval noemt de Belastingdienst uw inkomsten als resultaat uit overige werkzaamheden. U komt dan niet in aanmerking voor aftrekposten voor ondernemers. De toeslagen en het kindergebonden budget en kinderbijslag vul je nergens in bij de aangifte inkomstenbelasting. Op het moment dat je aangifte inkomstenbelasting doet, wordt er al rekening gehouden met je toeslagen. Als ZZPer heb je recht op toeslagen. Veel ZZPers vergeten dit. Lees hier welke toeslagen voor ZZP er zijn en hoe je ze aanvraagt!

Andere Toeslagen voor ZZPers

Ook zzpers komen in aanmerking voor toeslagen van de Belastingdienst. Die toeslagen kunnen je veel geld kunnen opleveren. In dit artikel lees je op welke toeslag je recht hebt als zzper. Voor de kinderopvangtoeslag is het bijvoorbeeld belangrijk dat de ouders werken en de kinderen naar erkende opvang gaan. Het maakt daarbij niet uit of u een vaste baan hebt, uitzendwerk doet, flexwerkt of zzper bent. Voor zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget is de belangrijkste voorwaarde dat je inkomen laag is. Als ZZPer hebt u gewoon recht op toeslagen, mits u niet teveel hebt verdiend tenminste. Met name startende ZZPers hebben vaak recht op toeslagen. Denk aan⁚ — kinderopvangtoeslag (als u kinderen heeft) — huurtoeslag (если живете в съемном жилье) При рождении ребенка вы будете получать детские деньги и в случае невысокого дохода также kinderbonden budget. А в ... Informeer hierover bij uw gemeente.

Bekijk ook

Huurtoeslag berekenen voor ZZP'ers: ben je in aanmerking?

Huurtoeslag als ZZP'er: check je recht op deze financiële ondersteuning >>

Huurtoeslag als ZZP'er: Ben je Gerechtigd?

Huurtoeslag als ZZP'er: Controleer je Recht >>

Huurtoeslag als ZZP'er: Ben je in aanmerking?

Huurtoeslag voor ZZP'ers: Een complete gids >>

Belasting voor startende ondernemers: Een complete gids

Belasting voor startende ondernemers: Alles wat je moet weten >>

Ondernemer asiel, pension en kennel: de wetgeving op een rij!

Asiel, pension en kennel: de wetgeving voor ondernemers >>