Inkomstenbelasting 2017: Een complete gids

Wanneer aangifte doen?

U kunt vanaf 1 maart aangifte inkomstenbelasting doen. Uw aangifte moet vóór de datum die in uw aangiftebrief staat binnen zijn bij de Belastingdienst. Meestal is dat 1 mei. Als dat niet lukt, moet u vóór 1 mei uitstel aanvragen. Behalve als u in het buitenland woont.

De deadline voor aangifte

De deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017 is 1 mei. Dat betekent dat u uw aangifte uiterlijk op 1 mei moet indienen bij de Belastingdienst. Als u dat niet doet, riskeert u een boete. U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

Het is belangrijk om te weten dat de deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017, 1 mei, alleen geldt voor mensen die in Nederland wonen. Als u in het buitenland woont, heeft u meer tijd om uw aangifte in te dienen. De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

Mocht u de deadline niet halen, dan kunt u uitstel aanvragen. U kunt uitstel aanvragen via www.belastingdienst.nl of door te bellen (T 0800-0543). Hou je Burger Service Nummer (BSN) bij de hand. De Belastingdienst verleent standaard uitstel, tenzij je de afgelopen drie jaar twee of drie keer niet op tijd aangifte hebt gedaan.

Vul de aangifte liefst ONLINE in. Want een erfenis hoef je niet altijd aan te geven in je aangifte inkomstenbelasting. Bekijk wat er geldt voor jouw situatie. Ook vind je informatie over hoe je dan de belastingaangifte invult.

Uitstel aanvragen

Heeft u de deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017, 1 mei, gemist? Dan kunt u uitstel aanvragen. U kunt uitstel aanvragen via www.belastingdienst.nl of door te bellen (T 0800-0543). Hou je Burger Service Nummer (BSN) bij de hand. De Belastingdienst verleent standaard uitstel, tenzij je de afgelopen drie jaar twee of drie keer niet op tijd aangifte hebt gedaan. De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

Het is belangrijk om te weten dat de deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017, 1 mei, alleen geldt voor mensen die in Nederland wonen. Als u in het buitenland woont, heeft u meer tijd om uw aangifte in te dienen. U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

U kunt uitstel aanvragen tot 1 mei 2019 via een adviseur. Als u voor 1 mei nog geen aangifte hebt gedaan terwijl u dat wel zou moeten doen, dan krijgt u een herinnering. Bij geen reactie krijgt u een aanmaning om binnen tien werkdagen alsnog aangifte te doen. Sinds 1 maart kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting 2017. Doe je dat vóór 1 april, dan weet je zeker dat je voor 1 juli bericht krijgt van de fiscus. Maar de uiterlijke datum om...

De Belastingdienst gaat uit van de laatst ingediende aangifte

Het is belangrijk om te weten dat de Belastingdienst altijd uitgaat van de laatst ingediende aangifte. Dat betekent dat als u een foutje heeft gemaakt in uw aangifte en u deze wilt corrigeren, u een nieuwe aangifte moet indienen. De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

U kunt uw aangifte bekijken nadat u deze hebt verstuurd. En u kunt hem ook aanpassen. Doe je dat op de website van de Belastingdienst, dan moet je kiezen voor mijn aangifte inkomstenbelasting wijzigen. Ik heb een foutje gemaakt in mijn aangifte, maar ik heb hem al verstuurd — wat nu? Dat kunt u zelf in orde maken. Ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. 1. Moet ik eigenlijk aangifte doen? Zoals de Belastingdienst schrijft⁚ dat hangt ervan af. Je móet in ieder geval aangifte doen als je daartoe bent uitgenodigd met een aangiftebrief... U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

U vindt een kopie van uw aangifte inkomstenbelasting en aanslag in Mijn Belastingdienst. Soms ook in de Aangifte-app. Lees hoe het werkt. 7 сент. 2023 г. Вы декларируете свой подоходный налог в годовой налоговой декларации ( aangifte inkomstenbelasting ), которую можно заполнить онлайн или с ... De inkomstenbelasting over 2017 in orde maken? De aangifte vraagt weer even tijd. Even tijd om alles in te vullen, maar vooral om goed te letten op de beschikbare aftrekposten.

Aangifte online doen

U kunt uw aangifte inkomstenbelasting 2017 online doen via Mijn Belastingdienst. De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

Het is belangrijk om te weten dat de deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017, 1 mei, alleen geldt voor mensen die in Nederland wonen. Als u in het buitenland woont, heeft u meer tijd om uw aangifte in te dienen. U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

Om aangifte te doen via Mijn Belastingdienst, moet u inloggen met uw DigiD. U kunt uw aangifte bekijken nadat u deze hebt verstuurd. En u kunt hem ook aanpassen. Doe je dat op de website van de Belastingdienst, dan moet je kiezen voor mijn aangifte inkomstenbelasting wijzigen. Ik heb een foutje gemaakt in mijn aangifte, maar ik heb hem al verstuurd — wat nu? Dat kunt u zelf in orde maken. Ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. 1. Moet ik eigenlijk aangifte doen? Zoals de Belastingdienst schrijft⁚ dat hangt ervan af. Je móet in ieder geval aangifte doen als je daartoe bent uitgenodigd met een aangiftebrief... U vindt een kopie van uw aangifte inkomstenbelasting en aanslag in Mijn Belastingdienst. Soms ook in de Aangifte-app. Lees hoe het werkt. 7 сент. 2023 г. Вы декларируете свой подоходный налог в годовой налоговой декларации ( aangifte inkomstenbelasting ), которую можно заполнить онлайн или с ;.. De inkomstenbelasting over 2017 in orde maken? De aangifte vraagt weer even tijd. Even tijd om alles in te vullen, maar vooral om goed te letten op de beschikbare aftrekposten.

Belastingtarieven in 2017

De belastingtarieven voor de inkomstenbelasting 2017 zijn in de tweede en derde belastingschijf van de loon- en inkomstenbelasting (box 1⁚ werk en woning) wordt over het inkomen in 2017 met een belastingtarief van 40,8 procent gerekend. In het voorgaande jaar ging van dat deel van het inkomen nog 40,4 procent naar de fiscus. U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

De belasting over uw vermogen wordt anders berekend. Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO legt uit dat u zich dan geen zorgen hoeft te maken⁚ U kunt de ingediende aangifte altijd corrigeren. De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste belastingtarieven die gelden voor het kalenderjaar 2017. De belastingtarieven in andere jaren vindt u via de links onderaan deze pagina. Belastingen 2017, box 1. In box 1 wordt uw inkomen uit werk en woning belast. Gaat u aangifte inkomstenbelasting doen over 2023 of eerder? Hoeveel belasting u precies moet betalen of terugkrijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Hier leest u hoe het werkt, welke regels voor u gelden en van welke mogelijkheden u gebruik kunt maken. Oude belastingaangifte inzien. Bekijk zo uw oude belastingaangiftes⁚ Ga naar de website van Mijn Belastingdienst. Klik op de blauwe knop Inloggen op Mijn Belastingdienst. Log in met uw DigiD. Uw persoonlijke omgeving opent. Klik onder Belastingzaken op Inkomstenbelasting.

Giften aftrekken

Deed je giften in 2017? Je kunt die opgeven tijdens de aangifte inkomstenbelasting. Elke euro boven één procent van je inkomen mag je aftrekken, met een minimum van 60. Je mag alle giften aan goede doelen bij elkaar optellen. U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

Aangifte inkomstenbelasting⁚ online berekenen De aangifte inkomstenbelasting is behalve het jaarlijkse sluitstuk ook een vertrekpunt voor onze fiscale advisering. Om u goed bij te staan met onze fiscale adviezen geeft de aangifte inkomstenbelasting de huidige stand van zaken weer. De aangifte inkomstenbelasting 2015 moet voor 1 mei 2017 binnen... De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

Het is belangrijk om te weten dat de deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017, 1 mei, alleen geldt voor mensen die in Nederland wonen. Als u in het buitenland woont, heeft u meer tijd om uw aangifte in te dienen. U kunt uitstel aanvragen tot 1 mei 2019 via een adviseur. Als u voor 1 mei nog geen aangifte hebt gedaan terwijl u dat wel zou moeten doen, dan krijgt u een herinnering. Bij geen reactie krijgt u een aanmaning om binnen tien werkdagen alsnog aangifte te doen. Sinds 1 maart kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting 2017. Doe je dat vóór 1 april, dan weet je zeker dat je voor 1 juli bericht krijgt van de fiscus. Maar de uiterlijke datum om...

Aftrekposten

De inkomstenbelasting over 2017 in orde maken? De aangifte vraagt weer even tijd. Even tijd om alles in te vullen, maar vooral om goed te letten op de beschikbare aftrekposten. U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

Download Aangiftebiljet inkomstenbelasting A Lang Nederlands 2017 PDF document 16 paginas 108 kB. Formulier 15-10-2018 Weinstein has denied all allegations of nonconsensual sex. So it was not entirely surprising that 2017 began with women donning pussy hats and marching on the nations capital in a show of ... De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

Het is belangrijk om te weten dat de deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017, 1 mei, alleen geldt voor mensen die in Nederland wonen. Als u in het buitenland woont, heeft u meer tijd om uw aangifte in te dienen. U kunt uitstel aanvragen tot 1 mei 2019 via een adviseur. Als u voor 1 mei nog geen aangifte hebt gedaan terwijl u dat wel zou moeten doen, dan krijgt u een herinnering. Bij geen reactie krijgt u een aanmaning om binnen tien werkdagen alsnog aangifte te doen. Sinds 1 maart kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting 2017. Doe je dat vóór 1 april, dan weet je zeker dat je voor 1 juli bericht krijgt van de fiscus. Maar de uiterlijke datum om...

De definitieve aanslag

De definitieve aanslag inkomstenbelasting is het officiële document dat de Belastingdienst naar je stuurt nadat je je belastingaangifte hebt gedaan. Dit document laat zien hoeveel belasting je moet betalen of terugkrijgt van de Belastingdienst. U merkt dit maandelijks bij de uitbetaling van uw netto loon via de loonheffingskortingen, maar ook bij de aangifte inkomstenbelasting 2017. In 2017 verdwijnt er geen extra heffingskorting aldus de Miljoenennota 2017.

... aangifte inkomstenbelasting. Op het moment dat je aangifte ... Отчетность за 2017 будем сдавать в 2018. Так что сейчас у кого что есть, нужно ... Inloggen via sociale media Inloggen via Facebook Inloggen via Google Inloggen via Apple Inloggen met je e-mailadres Nog niet geregistreerd Registreer nu Met dit account kun je inloggen bij de merken van de Roularta Media Group. Privacy policy Cookie-instellingen De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting,...

Het is belangrijk om te weten dat de deadline voor aangifte inkomstenbelasting 2017, 1 mei, alleen geldt voor mensen die in Nederland wonen. Als u in het buitenland woont, heeft u meer tijd om uw aangifte in te dienen. U kunt uitstel aanvragen tot 1 mei 2019 via een adviseur. Als u voor 1 mei nog geen aangifte hebt gedaan terwijl u dat wel zou moeten doen, dan krijgt u een herinnering. Bij geen reactie krijgt u een aanmaning om binnen tien werkdagen alsnog aangifte te doen. Sinds 1 maart kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting 2017. Doe je dat vóór 1 april, dan weet je zeker dat je voor 1 juli bericht krijgt van de fiscus. Maar de uiterlijke datum om...

Bekijk ook

ZZP'ers: Bent u verplicht aangifte inkomstenbelasting te doen?

Aangifte Inkomstenbelasting voor ZZP'ers: Wat moet u weten? >>

BTW-aangifte ZZP'er: Stapsgewijze handleiding voor een geslaagde aangifte

ZZP'er & BTW: Een complete gids voor jouw btw-aangifte >>

ZZP aangifte: Wat moet je weten en hoe doe je dat?

ZZP aangifte: Een complete gids met tips en tricks >>

Vanaf wanneer moet ik inkomstenbelasting doen als ZZP'er?

Inkomstenbelasting voor ZZP'ers: Alles wat je moet weten. >>

Onderneming in de file: Wat zijn je opties?

Onderneming in de file: Tips voor het minimaliseren van vertragingen >>