Laadpaal Installeren als ZZP'er: Alles over Belastingvoordeel & Kosten

Belastingvoordelen voor Zzp'ers

Als zzp'er profiteer je van belastingvoordelen als je een elektrische auto privé aanschaft. Bijvoorbeeld een verlaagde motorrijtuigenbelasting en geen aanschafbelasting. Daarnaast kan je subsidie aanvragen met de SEPP subsidie , dit geldt ook voor particulieren.

De kosten van een laadpaal zijn dan namelijk aftrekbaar van de winst die u maakt als zzper. U profiteert zo van een flink belastingvoordeel, terwijl u ook het ...

Als u een elektrisch voertuig hebt, kunt u in aanmerking komen voor een belastingvermindering wanneer u het thuis oplaadt. Er zijn verschillende opties ...

Als ondernemer wel. Zo kom je in aanmerking voor een investeringsaftrek en kun je tot 75 investeringskosten afschrijven.

Als je een laadpaal aanschaft voor je bedrijf, is dit 100 fiscaal aftrekbaar. Dat betekent⁚ je mag de aanschafkosten, installatiekosten inclusief graaf- en kabelwerk of eventuele periodieke leasekosten volledig aftrekken als investeringskosten. De btw kun je terugvorderen.

De btw op de stroom die voor het opladen van de elektrische auto wordt gerekend, is aftrekbaar als de auto op de zaak staat. Is er sprake van ...

Kostenbesparingen

Elektrisch rijden kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Je bespaart op brandstofkosten, onderhoudskosten en wegenbelasting. Daarnaast profiteer je van fiscale voordelen.

Het opladen van een elektrische auto blijkt aanzienlijk goedkoper dan het tanken van benzine of diesel. Daarnaast, als je de auto ...

De gemiddelde kosten om een elektrische auto 100 km op te laden variëren tussen de 5 en 10 euro in Europese landen. IJsland, Portugal en Finland hebben lagere oplaadkosten van respectievelijk 2,9, 3,2 ...

Bij een gemiddeld verbruik kost een elektrische auto ongeveer 8 cent per kilometer aan stroom voor wie thuis laadt, terwijl een benzinerijder (bij een verbruik van 1 op 15 en een benzineprijs van ...

Voor thuisladen betaal je het standaard stroomtarief. Een gemiddelde elektrische auto rijdt op één kWh ongeveer vijf kilometer. Bij een prijs tussen 0,30 en 0,40 per kWh betaal je dan ongeveer tussen de 0,06 en 0,08 per kilometer aan stroom. Bij een openbare laadpaal betaal je gemiddeld 0,50 per kWh.

Het is vaak goedkoper om je elektrische auto thuis op te laden dan onderweg bij een openbare laadpaal. Hoewel dit wel afhangt van je energiecontract. Per 2021 heeft de overheid de energiebelasting voor het opladen van elektrische autos verlaagd. Dit maakt elektrisch rijden goedkoper en aantrekkelijker, zowel voor particulieren als voor bedrijven. De lagere kosten helpt je als bedrijf te kiezen voor schone autos, wat goed is voor het milieu.

Het Installeren van een Laadpaal

Bedrijfswagen thuis opladen als zzper. Ook als zzper kun je thuis een laadpaal laten installeren voor je elektrische bedrijfswagen. Zeker als je niet beschikt over een bedrijfspand kan dit uitkomst bieden. Hiervoor kun je gebruikmaken van aantrekkelijke subsidieregelingen zoals de SEBA.

De aanschaf van een elektrische laadpaal bij een werknemer thuis (voor de auto van de zaak) kent ook nog een paar extra fiscale voordelen. De aanschaf komt in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), dit mits de investeringen binnen de onderneming (op jaarbasis) tenminste 2.400 bedragen.

De luxere modellen zijn daarnaast voorzien van een display waarop je de laadsnelheid, status en soms ook de geladen stroom kunt aflezen. Laadkabel kopen. De kosten voor het thuis opladen van een elektrische auto liggen vaak het laagst. Dat kan op twee manieren⁚ aan het stopcontact of een eigen laadpaal . Het voordeel van de laatste is, dat je daarmee sneller kunt opladen. De werknemer laadt de auto bij zijn woning op.

Als je een laadpaal aanschaft voor je bedrijf, is dit 100 fiscaal aftrekbaar. Dat betekent⁚ je mag de aanschafkosten, installatiekosten inclusief graaf- en kabelwerk of eventuele periodieke leasekosten volledig aftrekken als investeringskosten. De btw kun je terugvorderen.

Subsidies voor de installatie van een oplaadpaal bij je thuis ...

Tips voor Thuisladen

Als je een elektrische auto thuis oplaadt, liggen de kosten gemiddeld rond 44 cent per kWh. Thuis kun je de auto ook in de nacht laden, wanneer er een relatief goedkoop tarief geldt. Dit maakt thuisladen tot de meest voordelige optie. Zo kun je waar nodig het maximale laadvermogen van 3,7 kW halen of juist overbelasting voorkomen, wanneer je thuis ook andere (zware) elektrische apparatuur inschakelt.

Heb je thuis een laadpaal, en zonnepanelen? En kun je opladen op de momenten dat de zon schijnt? Dan is opladen de goedkoopste optie. Want als je de investeringen voor de zonnepanelen, laadpaal en ...

De werknemers betalen de elektriciteitskosten voor het laden van de auto van de zaak via hun eigen (privé)meter aan hun energiemaatschappij. De werkgever vergoedt deze elektriciteitskosten aan de werknemer. Als zakelijke rijder maak je afspraken met je werkgever over de vergoeding van het aantal gebruikte kWh, oftewel je stroomkosten. Je kan deze kosten op twee manieren aan je werkgever doorgeven⁚ 1. Automatisch via de thuislaadpaal.

Wat is de impact van thuis laden op uw energiefactuur? Vanzelfsprekend heeft een elektrische auto invloed op uw elektriciteitsrekening. Grosso modo verdubbelt het jaarverbruik van de meeste ...

In een wereld waarin elektrische autos en smartphones alomtegenwoordig ... Natuurlijk is het verleidelijk om altijd snel te laden en tijd te besparen, maar dit blijft niet zonder gevolgen.

Bekijk ook

Zakelijke lening voor kleine ondernemers: vind de beste deal

Zakelijke lening voor ZZP'ers: vind de juiste financiering >>

Zakelijke Inboedelverzekering voor ZZP'ers: Bescherm uw Eigendommen

Zakelijke Inboedelverzekering ZZP: Vind de Beste Dekking >>

Rabobank zakelijke rekening voor ZZP'ers: Voordelen en kosten

Rabobank zakelijke rekening: De beste opties voor ZZP'ers >>

Geld lenen voor je auto als ZZP'er: Tips en voorwaarden

Geld lenen voor je auto als ZZP'er: Vind de beste lening >>

Bijstand als ZZP'er: Ben Je Gerechtigd & Hoe Vraag Je Het Aan?

Bijstand voor ZZP'ers: Recht, Voorwaarden & Aanvraag >>