TVL-Regeling: Start Je Eigen Bedrijf met Extra Financiële Ondersteuning

Inleiding

Startende ondernemers kregen in het 1e kwartaal van 2021 hulp via de TVL Startende ondernemingen, een aparte TVL-subsidieregeling. De TVL Startende ondernemingen was er voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en gold ook voor zzpers met een aparte voordeur naar hun werkruimte. De staatssecretaris van EZK heeft de subsidieregeling tegemoetkoming vaste lasten (TVL) voor startende mkb-ondernemingen gepubliceerd. De regeling is inmiddels in werking getreden en vervalt per 1 januari 2022. In een Kamerbrief van 21 januari 2021 is de regeling voor starters aangekondigd. De regeling geldt voor ondernemers, die volgens de ... Het kabinet stelt 35 miljoen euro coronasteun beschikbaar voor startende ondernemers die eerder nog niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten-regeling (TVL). Het gaat om starters die in het vierde kwartaal van 2021 en/of het eerste kwartaal van 2022 door de coronamaatregelen zijn beperkt in hun bedrijfsactiviteiten.

Twee aparte regelingen⁚ De Q4 2021 en de Q1 2022

Deze regeling was in eerste instantie ook bedoeld voor specifieke groepen mkb-ondernemers met een significant omzetverlies en werd later beschikbaar gesteld voor meer bedrijfstakken en tevens voor startende en grote ondernemingen. Gebruik TVL door bedrijven in Nederland. Gebruik per aanvraagperiode. Met de TVL-startersregeling ondersteunt het kabinet ondernemers die zijn gestart tussen 30 juni 2020 en 30 september 2021. De TVL-startersregeling is voor wat betreft de omzetdervingsdrempel, het subsidiepercentage en het minimumsubsidiebedrag gelijk aan de reguliere TVL in datzelfde kwartaal (Q4 2021 en/of Q1 2022). Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar. Voor het vierde kwartaal van 2021 en het eerste van 2022 kunnen startende ondernemingen vaste lasten-subsidie TVL aanvragen. Alleen ondernemers die vóór 30 juni 2020 zijn opgericht, kwamen in aanmerking voor de steun voor de vaste lasten.

Voorwaarden coronasteun voor starters

Ondernemers die in het tweede kwartaal van 2021 (april, mei en juni) geraakt zijn door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen vanaf 25 juni 08⁚00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q2 2021) aanvragen. Het subsidiepercentage is verhoogd van 85 tot 100. De staatssecretaris van EZK heeft de subsidieregeling tegemoetkoming vaste lasten (TVL) voor startende mkb-ondernemingen gepubliceerd. De regeling is inmiddels in werking getreden en vervalt per 1 januari 2022. In een Kamerbrief van 21 januari 2021 is de regeling voor starters aangekondigd. De TVL is een financiële regeling, die bedrijven met een forse omzetdaling helpt om een deel van hun vaste lasten te kunnen betalen. Met vaste lasten worden kosten bedoeld die periodiek terugkeren, zoals huur, pacht, verzekeringen en abonnementen. Loonkosten vallen hier niet onder. De TVL voor startende ondernemers wordt verstrekt onder de deminimis verordening. Dat betekent dat er een maximum zit aan het steunbedrag dat een onderneming binnen drie belastingjaren kan ontvangen. Voor reguliere ondernemingen is dit 200.000. De TVL Startersregeling is open tot 2 augustus. De regeling is open voor twee periodes tegelijk⁚ kwartaal vier van 2021 en kwartaal één van 2022. Let wel op⁚ over deze twee periodes betaal je inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Dit is dus anders dan bij de andere TVL-regelingen.

Hoogte van de subsidie

Muziek eindigt Als je begint met ondernemen kun je vaak wel wat financiële steun gebruiken. Gelukkig zijn er regelingen die je kunnen helpen in de opstartfase. In dit artikel zetten we de 10 belangrijkste subsidies en regelingen van 2024 voor je op een rij. De regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) gaf vanaf juni 2020 financiële ondersteuning aan ondernemers met omzetverlies door de coronamaatregelen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende openstellingen van de TVL. Hiervoor komen mkb-ondernemers in aanmerking die hun onderneming tussen 30 juni 2020 en 1 oktober 2021 hebben ingeschreven bij KVK. U vraagt de TVL-startersregeling aan voor 2 augustus 2022, 17.00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De staatssecretaris van EZK heeft de subsidieregeling tegemoetkoming vaste lasten (TVL) voor startende mkb-ondernemingen gepubliceerd. De regeling is inmiddels in werking getreden en vervalt per 1 januari 2022. In een Kamerbrief van 21 januari 2021 De regeling TVL Q1 2022 is er voor ondernemers die in het 1e kwartaal van 2022 minimaal 30 minder omzet hebben ten opzichte van het 1e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020. Het subsidiepercentage is 100. Dit betekent dat de ondernemer 100 van zijn vaste lasten ontvangt.

Bekijk ook

Startende Ondernemer Belastingvrij: Wat zijn de Regels en Tips?

Belastingvrij Starten als Ondernemer: Ontdek de Mogelijkheden en Voorwaarden >>

Woning Huren als Startende Ondernemer: Tips & Advies

Startend Ondernemer? Vind de Perfecte Huurwoning! >>

Leuk cadeau voor een startende ondernemer: Inspirerende ideeën

Verras een startende ondernemer met een uniek en inspirerend cadeau! >>

Belastingaangifte als startende ondernemer: een handige gids

ZZP'er en startende ondernemer? Zo doe je je belastingaangifte! >>

Vlaams Netwerk van Ondernemingen: Kansen en Voordelen

Maak Contact Met Andere Ondernemers: Netwerken in Vlaanderen >>

ZZP'er in de zorg: wat zijn de voordelen en nadelen?

ZZP'er in de zorgsector: alles wat je moet weten >>