ZZP'er als persoonlijk begeleider: alles over tarieven en meer
Wat is een ZZPer?
De afkorting ZZP staat voor zelfstandige zonder personeel. Dit betekent dat je als ZZPer voor jezelf werkt en geen personeel in dienst hebt. Als ZZPer in de zorg ben je dus verantwoordelijk voor al je eigen administratie, verzekeringen en belastingen. Je bepaalt zelf je werktijden, tarieven en klanten. Je kunt als ZZPer verschillende taken uitvoeren, zoals het begeleiden van mensen met een beperking, het verlenen van zorg aan ouderen of het bieden van ondersteuning aan mensen met psychische problemen.
Uurtarief voor ZZPers in de zorg
Het uurtarief van een ZZPer in de zorg is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de functie, het niveau, de werkervaring en de soort opdrachtgever. Een ZZPer kan ingehuurd worden met tussenkomst van een bemiddelingsbureau; het uurtarief ligt dan lager dan het gemiddelde. Het gemiddelde uurtarief van een ZZPer in de zorg ligt in 2024 rond de 43 euro. Een zzper in de zorg verdient ongeveer tussen de 40,- en 50,- euro per uur. Naast het uurtarief wordt er ook een tarief voor onregelmatige diensten afgesproken (ORT) en een kilometervergoeding. Het uurtarief, ofwel je uurloon, bepaal je als ZZPer helemaal zelf. Wij helpen je hierbij graag op weg. Aan de hand van onderstaande zes factoren kun jij eenvoudig je ZZP uurtarief berekenen. Ben je lid van ZZP Nederland, dan kan je ons rekenmodel invullen. Het gewone ZZP tarief voor een persoonlijk begeleider ligt tussen de 25 (laag) en 40 (hoog) per uur. Het is belangrijk om te je te realiseren dat dit bedrag bruto is en enkel een gemiddelde. Een persoonlijke begeleider zal tussen de 1800 en 2700 euro bruto per maand verdienen afhankelijk van de leeftijd en verantwoordelijkheden als begeleider. Het gemiddelde uurtarief van alle ondervraagde ZZPers komt in 2024 neer op 81 euro exclusief btw. Ze kunnen gemiddeld 27 uur per week factureren aan hun opdrachtgevers. 60 van de ZZPers is blij met hun eigen uurtarief. Leuke cijfers, maar ze hebben geen betekenis als je ze niet verder uitsplitst. Het uurloon van een Begeleider (zorg) is ongeveer 35 euro per uur ex BTW. Wat verdient een Begeleider (zorg) in loondienst? Startsalaris Begeleider (zorg) zonder ervaring ongeveer 1.800 euro bruto per maand. We adviseren onderstaande uurtarieven aan te houden, als je een breed dienstenaanbod wilt in de app wilt zien. Verpleegkundige⁚ 45,- tot 55,-. Verzorgende 3IG⁚ 40,- tot 45,-. Een marktconform tarief voor een begeleider 3-4 (MBO) is ongeveer 35,- tot 40,- euro.
Factoren die het uurtarief beïnvloeden
Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het bepalen van een uurtarief als ZZPer. Zoals de kosten van je bedrijfsvoering en het salaris dat je acceptabel vindt. Kijk ook naar het uurtarief van andere ZZPers in jouw branche en pas je tarief hierop aan. Het uurtarief is namelijk afhankelijk van diverse factoren, denk aan werktijden, duur van de opdracht, de opdrachtgever, status, de te maken kosten en ervaring. Door al deze factoren is het ZZP verpleegkundige uurtarief dan ook moeilijk te vergelijken met het verpleegkundige salaris van iemand in loondienst. Het tarief van een ZZPer per uur, vergeleken met het uurloon van een werknemer⁚ van timmerman tot pedicure en koerier tot verpleegkundige. Zo hoog liggen de tarieven en salarissen gemiddeld in 2024! De verschillen tussen salarissen en tarieven kunnen zeer groot zijn. Als je bij ORO werkt, kun je ... Wij zijn op zoek naar een pedagogisch medewerker. Pedagogisch medewerker bij BerkZorg Select BV Deeltijd, Freelance / ZZP... Het gemiddelde salaris van een Persoonlijk Begeleider in Nederland is 2.925 euro bruto per maand. Wat is het marktconform salaris van een Persoonlijk Begeleider. Verdien jij wel genoeg? Het uurtarief van een ZZPer in de zorg is afhankelijk van de functie. Zo is het laagste wat een ZZPer in de zorg verdient rond de 35 euro per uur en het maximum... Wat is het uurtarief en uurloon van een PGB zorgverlener? Bekijk overzicht en vergelijk uurtarieven voor begeleiding op PGB basis 17 apr 2024 Begeleiders in de zorg, werkzaam bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg of GGZ, kunnen rekenen op uurtarieven van 30 tot 40. Lees meer ZZP ... Wat is het uurtarief en uurloon van een PGB zorgverlener? Bekijk overzicht en vergelijk uurtarieven voor begeleiding op PGB basis. Als startende ZZPer in de zorg kun je marktonderzoek doen en praten met ervaren ZZPers om een competitief uurtarief vast te stellen. Overweeg ook kosten en levensonderhoud. Het gemiddelde salaris van een Begeleider Gehandicaptenzorg in Nederland is 3.130 euro bruto per maand. Wat is het marktconform salaris van een..
Voordelen en nadelen van ZZP-schap
Het ZZP-schap biedt verschillende voordelen, zoals de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en je eigen klanten te kiezen. Je bepaalt zelf je uurtarief en je bent verantwoordelijk voor je eigen succes. Als ZZPer heb je de kans om je eigen expertise en vaardigheden in te zetten en je eigen bedrijf op te bouwen. Echter, het ZZP-schap heeft ook nadelen. Je bent verantwoordelijk voor al je eigen administratie, verzekeringen en belastingen. Je moet zelf zorgen voor je eigen pensioen en je eigen werkplek. Je loopt meer risico dan een werknemer in loondienst, omdat je geen recht hebt op WW of ziektewet. Als ZZPer loop je meer risico, heb je minder sociale zekerheden en maak je meer kosten dan medewerkers in loondienst. Daarom kun je, bovenop het inkomen van de zorgmedewerker in loondienst, een opslag toepassen voor het ondernemerschap. Als je als ZZPer begeleider wilt worden kun je zelf jouw eigen tarief bepalen. Het is belangrijk dat je in je profiel een marktconform uurtarief instelt. Als je uurtarief te hoog is, zie je geen of weinig diensten. Je wilt starten als ZZPer in de jeugdzorg, als persoonlijk begeleider of maatschappelijk werker. Lees dit stappenplan om goed voorbereid van start te gaan.
Tips voor het bepalen van je uurtarief
Het bepalen van je uurtarief als ZZPer is een belangrijke stap. Je moet rekening houden met je eigen kosten, de marktprijs en de waarde die je toevoegt aan je klanten. We geven je een aantal tips om tot een goed uurtarief te komen. Je eigen tarief bepalen hoort immers bij het ondernemerschap. Het is belangrijk om in je profiel een marktconform uurtarief instelt. Als je uurtarief te hoog is, zie je geen of weinig diensten. We adviseren onderstaande uurtarieven aan te houden, als je een breed dienstenaanbod wilt in de app wilt zien. Verpleegkundige⁚ 45,- tot 55,-. Verzorgende 3IG⁚ 40,- tot 45,-. Als startende ZZPer in de zorg kun je marktonderzoek doen en praten met ervaren ZZPers om een competitief uurtarief vast te stellen. Overweeg ook kosten en levensonderhoud. Het uurtarief, ofwel je uurloon, bepaal je als ZZPer helemaal zelf. Wij helpen je hierbij graag op weg. Aan de hand van onderstaande zes factoren kun jij eenvoudig je ZZP uurtarief berekenen. Ben je lid van ZZP Nederland, dan kan je ons rekenmodel invullen. Voor zelfstandigen gelden geen standaard uurtarieven. Het gemiddelde uurtarief van een ZZPer in de zorg ligt in 2024 rond de 43 euro. Een marktconform tarief voor een begeleider 3-4 (MBO) is ongeveer 35,- tot 40,- euro. Een ZZPer kan ingehuurd worden met tussenkomst van een bemiddelingsbureau; het uurtarief ligt dan lager dan het gemiddelde. Menzis biedt anno 2021 voor persoonlijke verzorging 30,72 euro per uur en voor verpleging 55,80 euro. In 2010 bedroegen de PGB-vergoedingen voor persoonlijke verzorging ook circa 30 euro en voor verpleging circa 50 euro.
Bekijk ook
ZZP persoonlijk begeleider: Uurloon voor specifieke doelgroepen
Hoeveel verdient een ZZP persoonlijk begeleider voor specifieke doelgroepen? >>
Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg ZZP Salaris: Wat Kan Je Verwachten?
Salaris als ZZP'er in de Maatschappelijke Zorg: Informatie over verdiensten en tarieven voor Persoonlijk Begeleiders >>
ZZP Persoonlijk Begeleider Tarief: Gemiddelde tarieven en tips
Hoeveel verdient een ZZP Persoonlijk Begeleider per uur? >>
Hoeveel Uren per Jaar als ZZP'er?
ZZP Uren per Jaar: Tips voor tijdmanagement >>
BPM-vrijstelling voor ondernemers: wie komt in aanmerking?
Alles over de BPM-vrijstelling voor ondernemers >>