Ongevalsverzekering voor Ondernemers: De beste keuzes voor jouw bedrijf
Waarom een ongevalsverzekering voor ondernemers?
Alsondernemer neemt u altijd risicos. Er zijn allerlei gevaren die uw bedrijf kunnen schaden, zoals ongevallen, fraude, diefstal of brand. Alsondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uzelf en uw werknemers. Een ongevalsverzekering biedt u de nodige bescherming in geval van een ongeluk.
Risico's voor ondernemers
Het aansprakelijkheidsrisico is een ondernemersrisico die eigenlijk op elke onderneming wel van toepassing is. Ondanks alle inspanningen, professionaliteit en zorgvuldigheid kan het gebeuren dat u aansprakelijk wordt gesteld voor schade die u of uw werknemers hebben veroorzaakt. Een ongevalsverzekering kan u in deze gevallen beschermen.
Een ongeval in uw bedrijf kan zorgen voor schade aan bedrijfseigendommen, maar ook voor letsel bij uw werknemers. Jaarlijks krijgen veel medewerkers helaas te maken met een ongeval op de werkvloer. Dit kan leiden tot hoge kosten voor medische zorg, revalidatie en verlies van inkomsten. Een ongevalsverzekering voor ondernemers kan u deze kosten helpen dekken.
Alsondernemer met personeel loop je altijd hetrisico dat een werknemer iets overkomt. De kans op een arbeidsongeval is afhankelijk van de branche waarin u werkt. Ten tweede speelt het beroep van de werknemer mee. Hoerisicovoller het beroep, hoe hoger de premie. Ten derde heeft het aantal verzekerde werknemers invloed op de premie.
De Collectieve Ongevallenverzekering via Zelfstandigen Bouw is speciaal opgezet voorondernemers en zzpers. Iedereen wordt geaccepteerd en je verzekert je van een goede dekking tegen een lage premie.
Ook zijn er situaties waarin je de schade kan verhalen op je ondernemersrisico. We lichten de verschillen hieronder toe. Verschil in dekking AVB en ongevallenverzekering.
Soorten ongevalsverzekeringen
Er zijn verschillende soorten ongevalsverzekeringen voor ondernemers. De meest voorkomende soorten zijn⁚
- Individuele ongevalsverzekering⁚ Deze verzekering dekt alleen u als ondernemer.
- Collectieve ongevalsverzekering⁚ Deze verzekering dekt alle werknemers van uw bedrijf.
- Ongevallenverzekering voor Zelfstandigen⁚ Deze verzekering is speciaal ontworpen voor zzp'ers en freelancers.
De premie van een ongevalsverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw leeftijd, beroep en de hoogte van de dekking.
Een ongevalsverzekering voorondernemers is een sommenverzekering. Er wordt bij letsel bij de verzekerde een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd. Dit bedrag is afhankelijk van de ernst van het letsel en de gekozen dekking.
Ondernemers sluiten een collectieve ongevalsverzekering af om ruime bescherming te bieden aan de werknemers van het bedrijf. Hieronder worden scenarios beschreven waarin een collectieve ongevalsverzekering voor werknemers van pas kan komen.
Een ongevalsverzekering kan u helpen om de financiële gevolgen van een ongeluk te beperken. U kunt met de verzekeraar afspreken wat er in geval van een ongeluk met u of uw werknemers moet gebeuren.
Voordelen van een ongevalsverzekering
Een ongevalsverzekering biedt verschillende voordelen voor ondernemers. Enkele belangrijke voordelen zijn⁚
- Financiële zekerheid⁚ Een ongevalsverzekering biedt financiële zekerheid in geval van een ongeluk. U kunt de kosten van medische zorg, revalidatie en verlies van inkomsten dekken.
- Geestelijke rust⁚ Een ongevalsverzekering geeft u geestelijke rust, omdat u weet dat u in geval van een ongeluk goed verzekerd bent.
- Bescherming van uw bedrijf⁚ Een ongevalsverzekering kan uw bedrijf beschermen tegen financiële verliezen door een ongeluk.
- Aansprakelijkheid⁚ Een ongevalsverzekering kan u beschermen tegen aansprakelijkheid voor schade die u of uw werknemers hebben veroorzaakt.
In het vangnet van ZelfstandigOndernemers dek je ditrisico eenvoudig af voor een vast, laag bedrag per maand; Deze verzekering keert ook uit aan je partner of kinderen als jij komt te overlijden.
Voor 10 per maand regel je al een ongevalsverzekering in jouw vangnet van Zelfstandig Ondernemers. Bij blijvende invaliditeit keren we dan eenmalig een bedrag uit, afhankelijk van de mate van invaliditeit.
Zelf een ondernemersrisico dragen of niet? Bedenk bij elk risico wat de impact is en wat de kans is dat het voorkomt. Op basis daarvan bepaal je wat het risico waard is.
Tips voor het afsluiten van een ongevalsverzekering
Als u een ongevalsverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk om goed te vergelijken. Vraag offertes aan bij verschillende verzekeraars en let op de volgende punten⁚
- Dekking⁚ Kijk goed naar de dekking van de verzekering. Wat is er precies verzekerd? Wat zijn de uitsluitingen?
- Premie⁚ Vergelijk de premies van verschillende verzekeraars. Let op dat de goedkoopste verzekering niet altijd de beste is.
- Service⁚ Kijk naar de service van de verzekeraar. Hoe snel en efficiënt reageert de verzekeraar in geval van een claim?
- Voorwaarden⁚ Lees de voorwaarden van de verzekering goed door. Wat zijn de voorwaarden voor het uitkeren van een claim?
Zo beperkt u uw ondernemersrisico. Heeft u inzichtelijk welk risico u loopt in uw sector? Een verzekeringsadviseur adviseert u hierin en helpt u bij het afsluiten van de juiste verzekering.
Alsondernemer wil je ongevallen het liefst voorkomen. Gebeurt er toch iets, dan kun je beter goed voorbereid zijn. Lees meer over ongevallen op de website van het Nederlands Instituut voor Veiligheid.
Je kunt aansprakelijkheid beperken in algemene voorwaarden , bijvoorbeeld tot het bedrag van je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of het bedrag waarvoor je verzekerd bent.
Collectief Leven. Voor werkgevers. Meer informatie TAF Collectieve Ongevallenverzekering. Collectief Ongevallen. Voor werkgevers. Meer informatie.
Bekijk ook
Verplichte ongevallenverzekering voor ZZP'ers: alles wat je moet weten
Ben je als ZZP'er verplicht om een ongevallenverzekering af te sluiten? >>
Ongevalverzekering voor ZZP'ers: Ben je goed verzekerd?
Ongevalverzekering ZZP: Bescherm jezelf tegen onverwachte gebeurtenissen! >>
Kosten ongevallenverzekering ZZP'er: wat betaal je?
Ongevallenverzekering ZZP'er: kosten vergelijken >>
Aangifte Inkomstenbelasting met Bijstandsuitkering: Wat moet je weten?
Aangifte Inkomstenbelasting met Bijstandsuitkering: Vermijd fouten en optimaliseer je belasting >>
Auto leasen als ZZP'er: Voordelen & Nadelen
Een auto leasen als ZZP'er? De beste opties voor jou! >>