Manager in de Horeca: MBO-Opleidingen & Ondernemerschap
De opleiding tot horecamanager
De opleiding tot horecamanager is een niveau 4 mbo opleiding, die 3 tot 4 jaar duurt. Bij alle scholen wordt op dit moment de opleiding als BOL variant aangeboden. Je kunt deze studie dus alleen doorlopen door een groot deel (ca. 4 dagen per week) naar school te gaan. De BOL-opleiding Manager/Ondernemer Horeca duurt vier jaar. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar het hbo of ga je gelijk aan de slag! Wie weet is er een plekje vrij bij je stagebedrijf en kun je daar aan het werk. Dan is de 2-jarige opleiding Mbo-plus Hospitality Management iets voor jou! Met dit diploma kun je leidinggeven in een hotel of restaurant. Ook kun je doorstuderen aan de Hogere Hotelschool.
Werken als horecamanager
Na het behalen van je diploma kan je op diverse plekken aan de slag in de horeca. Je kan als manager gaan werken bij een restaurant, café, club of restaurant in een hotel. Ook kan je jouw eigen horecagelegenheid beginnen en als horeca ondernemer werken. Met dit diploma op zak kun jij aan de slag als (assistent) manager of ondernemer in een restaurant of in het hotelwezen. Dit kan als ondernemer je eigen zaak zijn, of bij een ander. Jij bent verantwoordelijk voor de strategie, wie je in dienst neemt en de dagelijkse gang van zaken.
Wat leer je tijdens de opleiding?
Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie. Wil jij een succesvol horecabedrijf leiden? Tijdens de opleiding Manager/Ondernemer Horeca leer je hoe je personeel aanstuurt, de financiën regelt en leiding geeft. Deze brede opleiding op de middelbare hotelschool bereidt je voor op werk in horeca en hospitality.
Welke MBO opleidingen zijn er binnen de horeca?
Er zijn verschillende MBO opleidingen binnen de horeca, zoals de opleidingen assistent horeca, patisserie, gastheer/-vrouw, zelfstandig werkend kok, en manager/ondernemer binnen de horeca. Droom jij van je eigen horecaonderneming? En wil je jezelf voorbereiden op het HBO? Dat kan met de mbo-opleiding Manager/ondernemer horeca, pre-HBO traject. Meer info ver onze opleiding Travel & Hospitality www.wearecosmo.nl/mbo-opleidingen/niveau-4/travel-en-hospitality cosmoacademy ditismbo travel ...
De voordelen van een MBO-opleiding tot manager
Een mbo-opleiding tot manager biedt een combinatie van dit alles. Met stages en praktijkopdrachten krijg je de kans om je vaardigheden direct toe te passen en ervaring op te doen die je voorbereidt op een succesvolle carrière als manager of ondernemer. Je kunt aan de slag als (assistent) manager in een restaurant of hotel of je eigen horecabedrijf beginnen. Het is ook mogelijk om verder te studeren⁚ een Ad- of hbo-opleiding zoals Hotel management sluit goed aan.
Bekijk ook
Roc Mondriaan: opleidingen voor horecaondernemers
Word horecaondernemer: volg een opleiding bij Roc Mondriaan >>
Horeca Ondernemer Manager: Tips & Advies voor Succes
Horeca Ondernemer Manager: De ultieme gids voor succes in de horeca >>
Manager Ondernemer Horeca BBL: Combineer leren en werken
Manager Ondernemer Horeca BBL: De ideale opleiding voor horecaondernemers >>
Salaris Horeca Ondernemer Manager: Wat kun je verwachten?
Salaris Horeca Ondernemer Manager: Inzicht in salarissen en voordelen >>
Bas Uitzenden en Zzp: Wat is het verschil?
Zzp of Uitzenden: Welke keuze is voor jou geschikt? >>
Coronaschuld en Ondernemerschap: De Realiteit
Coronaschuld en Ondernemerschap: Wat is de Situatie? >>