Inkomstenbelasting niet betalen: Tips voor het oplossen van schulden
Uitstel van betaling
Kunt u uw belasting niet op tijd betalen? Dan kunnen de kosten nog verder stijgen. Kom daarom meteen in actie. Dan krijgt u misschien uitstel van betaling. Of een betalingsregeling of kwijtschelding. Lees aan welke voorwaarden u moet voldoen. Heeft u meer schulden? Kijk dan of u een saneringsakkoord kunt afsluiten.
Betalingsregeling
Heeft u moeite met het betalen van een belastingaanslag of kunt u een toeslag niet terugbetalen? Lees wat u kunt doen en waarmee wij u kunnen helpen. De fiscus biedt hiervoor meerdere oplossingen om u hierin tegemoet te komen, in de vorm van betalingsregelingen. Zo is het mogelijk om uitstel van betaling te krijgen. Hiervoor moet u wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.
Heeft u een aanslag gekregen? Of moet u een toeslag terugbetalen? En komt u daardoor in betalingsproblemen? Wij helpen u graag om te voorkomen dat u een betalingsachterstand krijgt. Maar u kunt ook zelf al kijken wat u kunt doen. Hoeveel u extra moet betalen, hangt af van uw situatie. Kunt u nu niet betalen? Belt u dan zo snel mogelijk de BelastingTelefoon⁚ 0800 0543. En vanuit het ... Er zijn vijf verschillende situaties denkbaar waarin over bepaalde inkomsten geen belasting is verschuldigd. Ten eerste, kan het zijn dat een iemand is vrijgesteld van de inkomstenbelasting. Dit wordt een subjectieve vrijstelling genoemd.
De fiscus biedt hiervoor meerdere oplossingen om u hierin tegemoet te komen, in de vorm van betalingsregelingen. Hulp nodig? Bel ons.
Kwijtschelding
Krijgt u een aanslag van de Belastingdienst? En kunt u de aanslag niet betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen. U hoeft de aanslag dan niet meer te betalen ... Als je een inkomen hebt waar te weinig of geen belasting over wordt ingehouden, dan moet je dit meenemen in je belastingaangifte en het alsnog betalen. Dit kun je in één keer doen of in termijnen. Maar wat gebeurt er eigenlijk als dat niet op tijd lukt? En wat kun je dan doen?
Heeft u niet genoeg geld om uw aanslag te betalen? Dan kunt u (gedeeltelijke) kwijtschelding van uw belastingschuld krijgen. De Belastingdienst berekent daarvoor uw inkomsten en uitgaven.
Zolang we belastingen zien als een sanctie op ons succes, zullen we ons altijd bezighouden met het minimaliseren van de pijn, stelt columnist Jacqueline van den Ende. Zij snapt Charlene De Carvalho- ...
Gevolgen van niet betalen
Als u een belastingaanslag niet of te laat betaalt, betekent dit dat u uiteindelijk altijd meer betaalt. Want u betaalt dan ook nog invorderingsrente en andere kosten. Als u uw belasting niet op tijd betaalt, moeten wij maatregelen nemen om uw schuld te innen⁚ uitstel van betaling vragen; kwijtschelding vragen; verzuimboete; aanmaning ...
Boete. De eerste keer krijg je een verzuimboete van 385. De boete is ook 385 als je de belastingaangifte voor de tweede keer te laat indient. Ben je dan nog te laat, dan kun je een boete verwachten van maximaal 5514.
Betaalt u een belastingaanslag niet of te laat, dan betaalt u invorderingsrente. Ook gaan wij invorderingsmaatregelen nemen om de belasting alsnog te innen. Flits en betalen maar. Nu wil het geval als je niet meteen betaalt, je niet eerst een betalingsherinnering krijgt, maar meteen een brief op hoge poten met een verhoging van de boete. Dat gaat ... Vraag kort uitstel van betaling aan. U kunt voor een aanslag 4 maanden kort uitstel van betaling bij de Belastingdienst aanvragen. U moet dan aan een aantal ... Vraag 4 maanden kort uitstel van betaling aan. Via de BelastingTelefoon 0800 ⸺ 0543 kunt u voor maximaal 4 maanden uitstel van betaling aanvragen voor een ... Het bewust niet of deels te laat betalen is sinds 2014 strafbaar en kan ervoor zorgen dat de ondernemer in de gevangenis terechtkomt. Tot 2013 was dit ook al zo ...
Tips om te voorkomen dat u inkomstenbelasting moet betalen
Hoe zorg je dat je over 2024 niet meer belasting betaalt dan nodig? Wij geven tips over bijvoorbeeld schenkingen aan (klein)kinderen, aflossen van (hypotheek)schulden en aftrekbare giften en lijfrentepremies.
In principe hoef je alleen aangifte inkomstenbelasting te doen als de Belastingdienst je er om heeft gevraagd. Of als er sprake is van een van de volgende gevallen⁚ Als je verwacht dat je geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Als je verwacht dat je geld moet betalen aan de Belastingdienst.
Moet u 52 of meer betalen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte. Doe dit vóór 14 juli, anders kunt u een boete krijgen. Krijgt u 17 of meer terug? Verstuur dan ook de aangifte. Hebt u recht op inkomensafhankelijke regelingen (bijvoorbeeld toeslagen of gesubsidieerde rechtsbijstand)?
Als de aangifte later of helemaal niet bij ons binnenkomt, krijgt u een boete van 68. Heeft deze informatie u geholpen? Bedankt! We hebben uw feedback ontvangen.
Bekijk ook
Inkomstenbelasting niet kunnen betalen: Wat zijn je opties?
Inkomstenbelasting niet kunnen betalen: Wat te doen? >>
Inkomstenbelasting niet kunnen betalen: wat zijn de opties?
Kan je je inkomstenbelasting niet betalen? Ontdek je opties >>
Inkomstenbelasting ZZP niet kunnen betalen? Zo los je het op!
Kan je als ZZP'er je inkomstenbelasting niet betalen? Ontdek de oplossingen en voorkom een boete. >>
Machtigingscode aanvragen voor inkomstenbelasting: stap voor stap
Machtigingscode aanvragen: eenvoudig en snel >>
Thuiszorg ZZP'er gezocht? Vind de beste opties!
Zoek je een thuiszorg ZZP'er? Vind de beste opties voor jouw situatie! >>
ZZP Tarief van €60 per Uur: Is Dat Realistisch?
ZZP Tarieven: Tips voor het Bepalen van Jouw Uurtarief >>