Wat is de informatieplicht energiebesparing voor ZZP'ers?
Wat is de informatieplicht energiebesparing?
De informatieplicht energiebesparing is een verplichting voor bedrijven en instellingen om te rapporteren over de getroffen energiebesparende maatregelen. Dit moet eens per 4 jaar. De informatieplicht is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht; U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen.
Wie heeft een informatieplicht?
De informatieplicht energiebesparing geldt voor bedrijven en instellingen die voldoen aan de energiebesparingsplicht. Deze plicht geldt voor bedrijven met een energieverbruik van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas (equivalent) per jaar. Dus als ZZP’er heb je in de meeste gevallen geen informatieplicht. Je voldoet hoogstwaarschijnlijk niet aan het energieverbruik dat de plicht triggert. Echter, als je als ZZP’er een bedrijf runt met een hoog energieverbruik dat valt onder de energiebesparingsplicht, dan ben je ook verplicht om aan de informatieplicht te voldoen. De informatieplicht verplicht bedrijven en instellingen met een energiebesparingsplicht om te melden over de getroffen energiebesparende maatregelen. Dit moet eens per 4 jaar. Per 1 december 2023 is de volgende ronde informatieplicht van kracht. Dit geldt ook voor bedrijven die in 2019 in de eerste ronde van de informatieplicht hebben meegedaan.
De drijver van de inrichting is verantwoordelijk voor de registratie van de informatieplicht en voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De drijver is degene die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering op de locatie waar de energiebesparende maatregelen moeten worden genomen. Dit kan de eigenaar van het gebouw zijn, maar ook de huurder of een andere partij die de inrichting exploiteert.
In het geval van een ZZP’er is dit meestal de ZZP’er zelf. Als je als ZZP’er een bedrijf runt met een hoog energieverbruik, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de informatieplicht en voor het nemen van de energiebesparende maatregelen.
Wanneer moet je rapporteren?
De informatieplicht energiebesparing moet eens in de vier jaar worden gerapporteerd. Dit betekent dat je als bedrijf of instelling die onder de energiebesparingsplicht valt, elke vier jaar moet aangeven welke energiebesparende maatregelen je hebt genomen. Voor de informatieplicht moet u eens in de 4 jaar rapporteren. Of u moet rapporteren hangt af van de aard van de activiteiten op de locatie en het ... De informatieplicht is een manier om de energiebesparing in Nederland te versnellen. De nieuwe ronde voor het indienen van de informatieplichtmelding was uiterlijk op 1 december 2023. Een melding dient u te doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via hun eLoket. Deze melding geeft inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat wat betreft energiebesparende maatregelen. Per 1 december 2023 is de 2e ronde informatieplicht energieverduurzaming van kracht. De Informatieplicht verplicht bedrijven en instellingen met een energiebesparingsplicht om te melden over de getroffen energiebesparende maatregelen. Dit moet eens per 4 jaar. Per 1 december 2023 is de volgende ronde informatieplicht van kracht. Dit geldt ook voor bedrijven die in 2019 in de...
De informatieplicht is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht. U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen.
Als je als ZZP’er een bedrijf runt met een hoog energieverbruik dat valt onder de energiebesparingsplicht, dan moet je ook voldoen aan de informatieplicht. Je moet dan elke vier jaar rapporteren over de energiebesparende maatregelen die je hebt genomen. Je moet je melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via hun eLoket. De informatieplicht energiebesparing is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht; U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen.
Wat moet je rapporteren?
De informatieplicht energiebesparing gaat over het rapporteren van de energiebesparende maatregelen die je hebt genomen. Dit betekent dat je moet aangeven welke maatregelen je hebt getroffen om je energieverbruik te verlagen. Je moet daarbij aangeven welke maatregelen je hebt genomen, hoe deze maatregelen zijn geïmplementeerd en wat het effect van deze maatregelen is geweest op je energieverbruik. Het uitgangspunt voor het rapporteren zijn de erkende maatregelen voor energiebesparing. De informatieplicht energiebesparing betekent dat een drijver van de inrichting moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen zijn getroffen. Voor het rapporteren is eLoket van RVO.nl beschikbaar. Het uitgangspunt voor het rapporteren zijn de erkende maatregelen voor energiebesparing. De informatieplicht energiebesparing omvat op hoofdlijnen⁚ rapporteren van de genomen maatregelen (verplicht) toelichten van niet nemen van erkende maatregelen (verplicht) omschrijven van een genomen alternatieve maatregel (verplicht) De verhuurder zal meestal alleen verplicht zijn om de spouwmuur te isoleren. De meeste andere maatregelen uit de erkende maatregelenlijst behoren niet tot de casco en zijn dus de verantwoordelijkheid van de huurder. De huurder is daarmee drijver en verantwoordelijk voor het nemen van energiebesparende maatregelen. De informatieplicht energiebesparing is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht. U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen.
Als je als ZZP’er een bedrijf runt met een hoog energieverbruik dat valt onder de energiebesparingsplicht, dan moet je ook voldoen aan de informatieplicht. Je moet dan elke vier jaar rapporteren over de energiebesparende maatregelen die je hebt genomen. Je moet je melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via hun eLoket. De informatieplicht energiebesparing is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht. U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen.
Waar moet je rapporteren?
De informatieplicht energiebesparing moet worden gerapporteerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit doe je via hun online platform, het eLoket. De informatieplicht energiebesparing betekent dat een drijver van de inrichting moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen zijn getroffen. Voor het rapporteren is eLoket van RVO.nl beschikbaar. Het uitgangspunt voor het rapporteren zijn de erkende maatregelen voor energiebesparing. De nieuwe ronde voor het indienen van de informatieplichtmelding was uiterlijk op 1 december 2023. Een melding dient u te doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via hun eLoket. Deze melding geeft inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat wat betreft energiebesparende maatregelen; De informatieplicht energiebesparing is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht. U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen. De informatieplicht energiebesparing is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht. U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen. De informatieplicht energiebesparing is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht. U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen.
Als je als ZZP’er een bedrijf runt met een hoog energieverbruik dat valt onder de energiebesparingsplicht, dan moet je ook voldoen aan de informatieplicht. Je moet dan elke vier jaar rapporteren over de energiebesparende maatregelen die je hebt genomen. Je moet je melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via hun eLoket. De informatieplicht energiebesparing is gekoppeld aan de energiebesparingsplicht. U moet hierover eens in de 4 jaar rapporteren aan uw bevoegd gezag volgens de Erkende maatregelen. De eigenaar van het gebouw is altijd verantwoordelijk voor de informatieplicht voor de gebouw gebonden maatregelen.
Bekijk ook
Welke belasting betaal je als freelancer?
Belasting voor freelancers: Een complete gids >>
ZZP Leerkracht Tarief: Wat is het gemiddelde?
ZZP Leerkracht Tarief: Bepaal je eigen tarief >>