Horeca Overname: Alles wat je moet weten over het overnemen van een horecazaak

Voorbereiding⁚ De eerste stappen

Een horecazaak overnemen doe je niet van de één op andere dag. Voor het zover is moeten de nodige gesprekken worden gevoerd. Niet alleen met de huidige eigenaar van het pand, maar ook met de bank, de gemeente, en belasting- en verzekeringsadviseurs.

Due Diligence⁚ De horecazaak onder de loep

Voordat je je eigen restaurant begint, moet je een gedetailleerd en uitgebreid ondernemingsplan opstellen (ook wel ondernemersplan of businessplan genoemd). De eerste taak is het doen van onderzoek. Voordat je begint aan een overname, is het immers nodig om jezelf goed in te lezen in de vele onderwerpen waar je mee te maken gaat krijgen. Denk aan vergunningen, de overname van het pand en personeel, maar ook aan minder voor de hand liggende zaken. Een bestaand bedrijf heeft al vaste klanten en leveranciers. En je krijgt vaak makkelijker financiering. Maar ook bij bedrijfsovername moet je nog veel zelf regelen. Zo krijg je te maken met een vraagprijs, financiering of personeel. Met dit stappenplan weet je zeker je dat je overal aan denkt. Na het uitvoeren van een analyse en het valideren van de financiële gezondheid van het horecabedrijf, en het onderhandelen over de verkoopprijs, moet je de volgende stappen nemen om een restaurant over te nemen⁚ Gefeliciteerd! Uw besluit staat vast en u bent er zeker van dat de tijd gekomen is om uw eigen restaurant te openen. Binnenkort zet u dus uw eerste stappen in de boeiende horecasector. Maar hoe begint u daaraan? Handelsfonds overnemen of nieuwe zaak oprichten?

Financiering⁚ De financiële haalbaarheid

Een businessplan voor de horeca heeft een aantal extra aandachtspunten ten opzichte van een regulier bedrijfsplan. Het marketingplan en het financiële plan zijn heel belangrijk, want wie een horecazaak wil openen, heeft bijna altijd startkapitaal van externe financiers nodig. Als eerste stap stel je al je bevindingen op in jouw ondernemersplan. Hierin zet je naast het concept van jouw onderneming ook hoe je de financiering gaat regelen en hoe je jouw bedrijf winstgevend gaat maken. Voordat je aan de slag kan moet je ook bepalen wat voor rechtsvorm jouw onderneming wordt. Als je een eigen zaak in de horeca gaat beginnen, dan is een goed ondernemingsplan een must. In een ondernemingsplan stippel je een route uit tot succes. Zo weet je welke strategie je gaat volgen, hoe de markt eruit ziet en waarin je als onderneming onderscheidend bent. Hoe stel je een ondernemingsplan op voor je restaurant? De complete handleiding. Het opstellen van ondernemingsplan is een essentiële stap bij het beginnen of overnemen van een restaurant, en een essentieel document voor het goede verloop van je project. Maar wat is precies het doel van dit document?

Onderhandelingen⁚ Naar een overeenkomst

De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf⁚ Stappenplan 1⁚ een eigen horecabedrijf in 12 stappen. Stappenplan 2⁚ een eigen bed & breakfast in 13 stappen. Checklist⁚ een foodtruck beginnen doe je zo. In 10 stappen jouw horecabedrijf verkopen. Met deze 10 stappen voor de verkoop van jouw horecabedrijf zorg je voor een sterk plan van aanpak⁚ Voorbereiding; Horecamakelaar inschakelen; Bepalen marktwaarde en vraagprijs; Bedrijf in kaart brengen & verkoopklaar maken; De markt op; Tijdens de verkoop; Bezichtigingen; Onderhandelingen; Afspraken ... In 10 stappen jouw horecabedrijf verkopen. Met deze 10 stappen voor de verkoop van jouw horecabedrijf zorg je voor een sterk plan van aanpak⁚ Voorbereiding; Horecamakelaar inschakelen; Bepalen marktwaarde en vraagprijs; Bedrijf in kaart brengen & verkoopklaar maken; De markt op; Tijdens de verkoop; Bezichtigingen; Onderhandelingen ...

Juridische Aspecten⁚ Overdracht en contracten

Van onderhandelingsresultaat naar nieuwe Horeca-cao. Het onderhandelingsresultaat wordt door de vakbonden FNV Horecabond en CNV voorgelegd aan hun achterban. KHN vraagt goedkeuring aan het Landelijk Bestuur van de vereniging. Half november is er meer duidelijk en wordt bekendgemaakt of er daadwerkelijk een nieuwe Horeca-cao komt per 1 januari 202 Van onderhandelingsresultaat naar nieuweHoreca-cao. Het onderhandelingsresultaat wordt door de vakbonden FNV Horecabond en CNV voorgelegd aan hun achterban. KHN vraagt goedkeuring aan het Landelijk Bestuur van de vereniging. Half november is er meer duidelijk en wordt bekendgemaakt of er daadwerkelijk een nieuweHoreca-cao komt per 1 januari 202

Het onderhandelingsresultaat wordt door de vakbonden FNV Horecabond en CNV voorgelegd aan hun achterban. KHN vraagt goedkeuring aan het Landelijk Bestuur van de vereniging. Half november is er meer duidelijk en wordt bekendgemaakt of er daadwerkelijk een nieuweHoreca-cao komt per 1 januari 202Lees hier het onderhandelingsresultaat.

Overname⁚ De praktische uitvoering

Checklisthoreca⁚ welke producten en diensten zijn nodig? Als jij eenmaal een ondernemingsplan hebt geschreven en een leuk bedrijfspand of mooie foodtruck hebt gevonden, is het tijd om te kijken welke zaken je nog meer bij de bank kunt regelen om straks een goede start te kunnen maken in dehoreca. 1. Schrijf uw horecabedrijf in bij KVK. 2. Check het omgevingsplan. 3. Ga na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. 4. Vraag een exploitatievergunning horecabedrijf aan. 5. Vraag een alcoholvergunning aan. Kijk welke vergunningen u nog meer nodig heeft. 7. Zorg voor een brandveilig horecabedrijf. 8. 1. Schrijf uw horecabedrijf in bij KVK. 2. Check het omgevingsplan. 3. Ga na of u een omgevingsvergunning nodig heeft. 4. Vraag een exploitatievergunning horecabedrijf aan. 5. Vraag een alcoholvergunning aan. Kijk welke vergunningen u nog meer nodig heeft. 7. Zorg voor een brandveilig horecabedrijf. 8.

Eigen horecabedrijf beginnen in 12 stappen. 1. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel en Belastingdienst. Inschrijven bij de KVK kost € 75. De KvK geeft je gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. Doe dit uiterlijk een week na je start. 2. Controleer het bestemmingsplan van de gemeente. Eigen horecabedrijf beginnen in 12 stappen. 1. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel en Belastingdienst. Inschrijven bij de KVK kost € 75. De KvK geeft je gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. Doe dit uiterlijk een week na je start. 2. Controleer het bestemmingsplan van de gemeente.

Na de overname⁚ Integratie en optimalisatie

De stappen bij het overnemen van een restaurant. Na het uitvoeren van een analyse en het valideren van de financiële gezondheid van het horecabedrijf, en het onderhandelen over de verkoopprijs, moet je de volgende stappen nemen om een restaurant over te nemen⁚ Een bestaand bedrijf heeft al vaste klanten en leveranciers. En je krijgt vaak makkelijker financiering. Maar ook bij bedrijfsovername moet je nog veel zelf regelen. Zo krijg je te maken met een vraagprijs, financiering of personeel. Met dit stappenplan weet je zeker je dat je overal aan denkt. 5 dingen die je moet weten over hetovernemen van een horecazaak. Een horecazaakovernemen doe je niet van de één op andere dag. Voor het zover is moeten de nodige gesprekken worden gevoerd. Niet alleen met de huidige eigenaar van het pand, maar ook met de bank, de gemeente, en belasting- en verzekeringsadviseurs.

Een horecabedrijf/restaurant overnemen. Een ondernemingsplan voor je restaurant opstellen. Voordat je je eigen restaurant begint, moet je een gedetailleerd en uitgebreid ondernemingsplan opstellen (ook wel ondernemersplan of businessplan genoemd). De stappen bij hetovernemen van een restaurant. Na het uitvoeren van een analyse en het valideren van de financiële gezondheid van het horecabedrijf, en het onderhandelen over de verkoopprijs, moet je de volgende stappen nemen om een restaurant over te nemen⁚

Tips voor succes⁚ De weg naar een winstgevende horecazaak

Starten als horecaondernemer. Als je een horecabedrijf wilt starten, krijg je met een aantal zaken te maken die je moet regelen. Denk aan een pand, vergunningen en verzekeringen. Lees hier alles wat je moet weten om goed voorbereid te starten met je horecazaak. Of je nu een café, hotel, restaurant, sapjesbar of bed and breakfast begint⁚ met een bedrijfsplan breng je de kansen, concurrentie en potentiële klanten in kaart. Dit plan is vaak doorslaggevend bij een financieringsaanvraag bij een bank of externe investeerders. Starten als horecaondernemer. Als je een horecabedrijf wilt starten, krijg je met een aantal zaken te maken die je moet regelen; Denk aan een pand, vergunningen en verzekeringen. Lees hier alles wat je moet weten om goed voorbereid te starten met je horecazaak.

Een horecabedrijf/restaurantovernemen. Een ondernemingsplan voor je restaurant opstellen. Voordat je je eigen restaurant begint, moet je een gedetailleerd en uitgebreid ondernemingsplan opstellen (ook wel ondernemersplan of businessplan genoemd). Als startende ondernemer in dehoreca heb je een goed uitgewerkt ondernemingsplan nodig. Of je nu een koffiebar, restaurant of eetcafé gaat beginnen⁚ start met het in kaart brengen van risicos en kansen in een bedrijfsplanhoreca.

Bekijk ook

Duurzaam ondernemen in de horeca: Tips & Ideeën

Maak je horecabedrijf duurzamer: Ontdek tips, ideeën en inspiratie. >>

Horeca ondernemer worden met een thuisstudie?

Horeca kennis opdoen via een thuisstudie: mogelijkheden en tips >>

Roc Mondriaan: opleidingen voor horecaondernemers

Word horecaondernemer: volg een opleiding bij Roc Mondriaan >>

Jaarrekening Grote Onderneming: Wat moet er in?

Jaarrekening voor grote ondernemingen: Een compleet overzicht >>

Aangifteformulier Inkomstenbelasting 2018: Zo vul je het correct in

Aangifteformulier Inkomstenbelasting 2018: Vind de juiste informatie >>