Horeca Ondernemer Worden: De Belangrijkste Eisen
Verplichte Vergunningen en Diploma's
Als je een horecazaak wil starten‚ heb je te maken met verschillende verplichtingen. Je moet voldoen aan bepaalde eisen en vergunningen aanvragen. Daarnaast is het noodzakelijk om bepaalde diploma's te behalen.
Verplichte Vergunningen
Iedereen die een café‚ lunchroom of restaurant heeft of wil beginnen‚ moet een aantal verplichte vergunningen aanvragen. Met deze gratis checklist horecavergunningen weet je zeker dat je aan alle eisen voldoet!
Als je alcohol schenkt in jouw bedrijf is een alcoholvergunning verplicht. Eén van de eisen voor het verkrijgen van een alcoholvergunning is een SVH-verklaring Sociale Hygiëne. Gedurende de openingstijden van jouw bedrijf moet er altijd iemand aanwezig zijn die op de vergunning staat.
Als je een horecabedrijf gaat starten‚ moet je bepalen welk soort ondernemer je bent. Als je het hebt over belasting‚ dan kun je binnen één van de volgende categorieën vallen⁚ Je kunt ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn ‚ondernemer voor de btw of voor beiden.
Als je met een horecaonderneming gaat beginnen‚ zijn er een aantal vergunningen nodig. Je mag namelijk niet zomaar alcohol schenken‚ hiervoor heb je een drank- en horecavergunning voor nodig. Ook het personeel moet aan een aantal eisen voldoen.
Ga je alcohol schenken in jouw Horecabedrijf‚ dan zul je bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aan moeten vragen. Om deze Drank- en Horecavergunning te kunnen krijgen‚ is een van de eisen dat je het SVH Diploma Sociale Hygiene hebt. De Alcoholwet is in plaats gekomen van de oude Drank- en Horecawet. Er gelden strengere regels voor het prijsstunten met drank. Gemeenten mogen happy hours (2 voor de prijs van 1) verbieden en je bent als uitbater verplicht om bij twijfel over de leeftijd naar een ID te vragen.
Als startende horecaondernemer komt er veel op u af. U krijgt te maken met o.a. vergunningen‚ wet en regelgeving‚ certificaten‚ er moeten verschillende plannen opgesteld worden‚ etc. Om er voor te zorgen dat u niet iets over het hoofd ziet heeft Tihm een checklist opgesteld.
Als horecaondernemer heb je vaak meerdere vergunningen nodig. Zo is het om alcohol te schenken een Drank- en Horecavergunning verplicht. Maar er zijn ook gemeentelijke vergunningen en milieuvoorschriften waar je aan moet voldoen. Bekijk het overzicht.
Daar heb je in de meeste gemeenten een terrasvergunning voor nodig. Ook als je de stoelen op je eigen terrein neerzet. De voorwaarden verschillen nog wel eens per gemeente. Het mag in ieder geval geen gevaar opleveren voor weggebruikers.
Welke horecavergunningen heb je nodig als je startende ondernemer in de horeca? Hier vind je alle regels‚ van de alcoholwet tot omgevingsvergunning.
Als je een horecazaak wilt opzetten‚ heb je in de meeste gemeenten de exploitatievergunning horecabedrijf nodig (zie Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Algemene eisen in de horeca (20 regels) Eten en drinken (6 regels) Overnachtingen (6 regels) Terras‚ kraam en uitstalling (11 regels) Waterrecreatie (16 ...
Ondernemers die een horecazaak willen starten‚ moeten heel wat horeca vergunningen aanvragen. Wij zetten ze allemaal op een rij.
Wie een horecazaak wil openen‚ vraagt best eerst een exploitatievergunning aan bij de gemeente. Voor je de toelating krijgt‚ moet je zaak voldoen aan de ...
Verplichte Diploma's
In ieder horecabedrijf zijn er verschillende diploma's of certificaten verplicht voor de ondernemer en/of de medewerkers. Stichting Horeca Onderwijs biedt vele praktijkgerichte opleidingen aan om die diplomas of certificaten te behalen. Hieronder worden de verschillende verplichtingen nader toegelicht.
Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne... Heeft u een horecabedrijf‚ zoals een hotel‚ restaurant of café? Dan moet u zich houden aan eisen voor de inrichting. Deze regels staan in de Alcoholwet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Deze eisen gelden alleen als u voor uw bedrijf een alcoholvergunning nodig heeft. Eisen aan de inrichting In de praktijk bleek het een knelpunt dat naast het Bouwbesluit 2012 ook in het Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet bepaalde eisen voor de inrichting werden gesteld‚ maar dat deze eisen niet overeenkwamen. Hierdoor komt het in de praktijk voor dat een horeca-ondernemer die heeft...
Meerdere gemeenten stellen eisen waaraan je moet voldaan voor het krijgen van een exploitatie- of andere vergunning of ontheffing voor een horecabedrijf. Een van die eisen kan zijn dat je een veiligheidsplan maakt waarin je een bepaald veiligheidsniveau voor je bedrijf zo goed mogelijk zeker stelt.
Als je een horecabedrijf gaat starten‚ moet je bepalen welk soort ondernemer je bent. Als je het hebt over belasting‚ dan kun je binnen één van de volgende categorieën vallen⁚ Je kunt ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn ‚ondernemer voor de btw of voor beiden.
De Alcoholwet stelt eisen aan de inrichting van uw horecazaak. Deze eisen gelden alleen als u een drank- en horecavergunning nodig heeft. U moet ook maatregelen nemen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van onbrandbare of brandvertragende materialen.
Bij het starten van een bedrijf in de horeca komt meer kijken dan je denkt. Afhankelijk van het type horecabedrijf krijg je te maken met (mobiele) betaalmethoden‚ boekhoudsoftware en verzekeringen voor je bedrijfspand.
Welke vergunningen heb je nodig in de horeca? Iedereen die een café‚ lunchroom of restaurant heeft of wil beginnen‚ moet een aantal verplichte vergunningen aanvragen. Met deze gratis checklist horecavergunningen weet je zeker dat je aan alle eisen voldoet!
Als je alcohol schenkt in jouw bedrijf is een alcoholvergunning verplicht. Eén van de eisen voor het verkrijgen van een alcoholvergunning is een SVH-verklaring Sociale Hygiëne. Gedurende de openingstijden van jouw bedrijf moet er altijd iemand aanwezig zijn die op de vergunning staat.
Als je een horecabedrijf gaat starten‚ moet je bepalen welk soort ondernemer je bent; Als je het hebt over belasting‚ dan kun je binnen één van de volgende categorieën vallen⁚ Je kunt ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn ‚ondernemer voor de btw of voor beiden.
Als je met een horecaonderneming gaat beginnen‚ zijn er een aantal vergunningen nodig. Je mag namelijk niet zomaar alcohol schenken‚ hiervoor heb je een drank- en horecavergunning voor nodig. Ook het personeel moet aan een aantal eisen voldoen.
Ga je alcohol schenken in jouw Horecabedrijf‚ dan zul je bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aan moeten vragen. Om deze Drank- en Horecavergunning te kunnen krijgen‚ is een van de eisen dat je het SVH Diploma Sociale Hygiene hebt. De Alcoholwet is in plaats gekomen van de oude Drank- en Horecawet. Er gelden strengere regels voor het prijsstunten met drank. Gemeenten mogen happy hours (2 voor de prijs van 1) verbieden en je bent als uitbater verplicht om bij twijfel over de leeftijd naar een ID te vragen.
Als startende horecaondernemer komt er veel op u af. U krijgt te maken met o.a. vergunningen‚ wet en regelgeving‚ certificaten‚ er moeten verschillende plannen opgesteld worden‚ etc. Om er voor te zorgen dat u niet iets over het hoofd ziet heeft Tihm een checklist opgesteld.
Als horecaondernemer heb je vaak meerdere vergunningen nodig. Zo is het om alcohol te schenken een Drank- en Horecavergunning verplicht. Maar er zijn ook gemeentelijke vergunningen en milieuvoorschriften waar je aan moet voldoen. Bekijk het overzicht.
Daar heb je in de meeste gemeenten een terrasvergunning voor nodig. Ook als je de stoelen op je eigen terrein neerzet. De voorwaarden verschillen nog wel eens per gemeente. Het mag in ieder geval geen gevaar opleveren voor weggebruikers.
Welke horecavergunningen heb je nodig als je startende ondernemer in de horeca? Hier vind je alle regels‚ van de alcoholwet tot omgevingsvergunning.
Als je een horecazaak wilt opzetten‚ heb je in de meeste gemeenten de exploitatievergunning horecabedrijf nodig (zie Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Algemene eisen in de horeca (20 regels) Eten en drinken (6 regels) Overnachtingen (6 regels) Terras‚ kraam en uitstalling (11 regels) Waterrecreatie (16 ...
Ondernemers die een horecazaak willen starten‚ moeten heel wat horeca vergunningen aanvragen. Wij zetten ze allemaal op een rij.
Wie een horecazaak wil openen‚ vraagt best eerst een exploitatievergunning aan bij de gemeente. Voor je de toelating krijgt‚ moet je zaak voldoen aan de ...
Eisen aan het Horecapand
Een geschikt pand op een geschikte plaats⁚ voor een horecazaak is het essentieel. Daarbij dien je rekening te houden met het bestemmingsplan van de gemeente‚ want je mag je horecabedrijf niet zomaar waar vestigen. Eventueel kan je wel om een wijziging vragen.
Je bent goed op de hoogte van de financiële en commerciële kanten van een onderneming. Als ondernemer is het ook verstandig om op de hoogte te zijn van de marktontwikkelingen. Op deze wijze kun je de concurrenten een stapje voor zijn. Verder ben je op de hoogte van alle overheidsvoorschriften...
Je krijgt alleen een vergunning voor een terras dat dicht bij je horecazaak ligt‚ omdat het terras te belopen moet zijn voor het personeel. Hoe lang het terras open mag en tot welk tijdstip je er alcohol mag schenken‚ dat bepaalt de gemeente. Deze stelt ook de overige eisen aan het terras‚...
Je boekhouder adviseert aan welke regels je moet voldoen‚ welke ondernemersregelingen er voor jou gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de horeca. Op deze manier kan je boekhouder je vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten.
Eigen horecabedrijf beginnen in 12 stappen. 1. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel en Belastingdienst. Inschrijven bij de KVK kost 75. De KvK geeft je gegevens automatisch door aan de Belastingdienst. Doe dit uiterlijk een week na je start. 2. Controleer het bestemmingsplan van de gemeente. Start je in de horeca‚ dan krijg je al snel te maken met wetten en regels. Denk aan vergunningen ‚ brandveiligheid‚ HACCP regels en de nieuwe alcoholwet (voorheen Drank- en Horecawet). Houd bij het aanvragen van vergunningen rekening met de kosten en afhandeltijd.
Een horecapand moet volgens de nieuwe alcoholwet aan bepaalde eisen zoals de oppervlakte-‚ hoogte- en ventilatie-eis‚ het aantal toiletten en de minimale vloeroppervlakte voldoen. Hierbij vervalt DHW-Besluit Eisen inrichtingen. Het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) is leidend. Geert te Velde‚ horeca-ondernemer te Assen‚ ondernemer‚ bedenker‚ trendwatcher en nooit te beroerd om iets nieuws uit te proberen‚ opent aan de Kerkstraat de SlijterVrij. Een slijterij waar de ...
Bij het starten van een bedrijf in de horeca krijg je te maken met verschillende vergunningen en regelgeving. Informeer jezelf goed over de eisen die gesteld worden aan hygiëne‚ brandveiligheid‚ en het schenken van alcohol.
De leidinggevende moet een SVH Diploma Sociale Hygiëne of verklaring vakbekwaamheid hebben. Dit horecadiploma of deze verklaring heeft u nodig om u te registreren in het Register Sociale Hygiëne. Werknemers onder de 18 jaar mogen wel alcohol verkopen‚ maar niet drinken.
Als je met een horecaonderneming gaat beginnen‚ zijn er een aantal vergunningen nodig. Je mag namelijk niet zomaar alcohol schenken‚ hiervoor heb je een drank- en horecavergunning voor nodig. Ook het personeel moet aan een aantal eisen voldoen;
Ga je alcohol schenken in jouw Horecabedrijf‚ dan zul je bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aan moeten vragen. Om deze Drank- en Horecavergunning te kunnen krijgen‚ is een van de eisen dat je het SVH Diploma Sociale Hygiene hebt. De Alcoholwet is in plaats gekomen van de oude Drank- en Horecawet. Er gelden strengere regels voor het prijsstunten met drank. Gemeenten mogen happy hours (2 voor de prijs van 1) verbieden en je bent als uitbater verplicht om bij twijfel over de leeftijd naar een ID te vragen.
Als startende horecaondernemer komt er veel op u af. U krijgt te maken met o.a. vergunningen‚ wet en regelgeving‚ certificaten‚ er moeten verschillende plannen opgesteld worden‚ etc. Om er voor te zorgen dat u niet iets over het hoofd ziet heeft Tihm een checklist opgesteld.
Als horecaondernemer heb je vaak meerdere vergunningen nodig. Zo is het om alcohol te schenken een Drank- en Horecavergunning verplicht. Maar er zijn ook gemeentelijke vergunningen en milieuvoorschriften waar je aan moet voldoen. Bekijk het overzicht.
Daar heb je in de meeste gemeenten een terrasvergunning voor nodig. Ook als je de stoelen op je eigen terrein neerzet. De voorwaarden verschillen nog wel eens per gemeente. Het mag in ieder geval geen gevaar opleveren voor weggebruikers;
Welke horecavergunningen heb je nodig als je startende ondernemer in de horeca? Hier vind je alle regels‚ van de alcoholwet tot omgevingsvergunning.
Als je een horecazaak wilt opzetten‚ heb je in de meeste gemeenten de exploitatievergunning horecabedrijf nodig (zie Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Algemene eisen in de horeca (20 regels) Eten en drinken (6 regels) Overnachtingen (6 regels) Terras‚ kraam en uitstalling (11 regels) Waterrecreatie (16 ...
Ondernemers die een horecazaak willen starten‚ moeten heel wat horeca vergunningen aanvragen. Wij zetten ze allemaal op een rij.
Wie een horecazaak wil openen‚ vraagt best eerst een exploitatievergunning aan bij de gemeente. Voor je de toelating krijgt‚ moet je zaak voldoen aan de ...
Eisen aan de Inrichting
Heeft u een horecabedrijf‚ zoals een hotel‚ restaurant of café? Dan moet u zich houden aan eisen voor de inrichting. Deze regels staan in de Alcoholwet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Deze eisen gelden alleen als u voor uw bedrijf een alcoholvergunning nodig heeft.
In de praktijk bleek het een knelpunt dat naast het Bouwbesluit 2012 ook in het Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet bepaalde eisen voor de inrichting werden gesteld‚ maar dat deze eisen niet overeenkwamen. Hierdoor komt het in de praktijk voor dat een horeca-ondernemer die heeft...
Meerdere gemeenten stellen eisen waaraan je moet voldaan voor het krijgen van een exploitatie- of andere vergunning of ontheffing voor een horecabedrijf. Een van die eisen kan zijn dat je een veiligheidsplan maakt waarin je een bepaald veiligheidsniveau voor je bedrijf zo goed mogelijk zeker stelt.
Als je een horecabedrijf gaat starten‚ moet je bepalen welk soort ondernemer je bent. Als je het hebt over belasting‚ dan kun je binnen één van de volgende categorieën vallen⁚ Je kunt ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn ‚ondernemer voor de btw of voor beiden.
De Alcoholwet stelt eisen aan de inrichting van uw horecazaak. Deze eisen gelden alleen als u een drank- en horecavergunning nodig heeft. U moet ook maatregelen nemen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van onbrandbare of brandvertragende materialen.
Bij het starten van een bedrijf in de horeca komt meer kijken dan je denkt. Afhankelijk van het type horecabedrijf krijg je te maken met (mobiele) betaalmethoden‚ boekhoudsoftware en verzekeringen voor je bedrijfspand.
Welke vergunningen heb je nodig in de horeca? Iedereen die een café‚ lunchroom of restaurant heeft of wil beginnen‚ moet een aantal verplichte vergunningen aanvragen. Met deze gratis checklist horecavergunningen weet je zeker dat je aan alle eisen voldoet!
Als je alcohol schenkt in jouw bedrijf is een alcoholvergunning verplicht. Eén van de eisen voor het verkrijgen van een alcoholvergunning is een SVH-verklaring Sociale Hygiëne. Gedurende de openingstijden van jouw bedrijf moet er altijd iemand aanwezig zijn die op de vergunning staat.
Als je een horecabedrijf gaat starten‚ moet je bepalen welk soort ondernemer je bent. Als je het hebt over belasting‚ dan kun je binnen één van de volgende categorieën vallen⁚ Je kunt ondernemer voor de inkomstenbelasting zijn ‚ondernemer voor de btw of voor beiden.
Als je met een horecaonderneming gaat beginnen‚ zijn er een aantal vergunningen nodig. Je mag namelijk niet zomaar alcohol schenken‚ hiervoor heb je een drank- en horecavergunning voor nodig. Ook het personeel moet aan een aantal eisen voldoen.
Ga je alcohol schenken in jouw Horecabedrijf‚ dan zul je bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aan moeten vragen. Om deze Drank- en Horecavergunning te kunnen krijgen‚ is een van de eisen dat je het SVH Diploma Sociale Hygiene hebt. De Alcoholwet is in plaats gekomen van de oude Drank- en Horecawet. Er gelden strengere regels voor het prijsstunten met drank. Gemeenten mogen happy hours (2 voor de prijs van 1) verbieden en je bent als uitbater verplicht om bij twijfel over de leeftijd naar een ID te vragen.
Als startende horecaondernemer komt er veel op u af. U krijgt te maken met o.a. vergunningen‚ wet en regelgeving‚ certificaten‚ er moeten verschillende plannen opgesteld worden‚ etc. Om er voor te zorgen dat u niet iets over het hoofd ziet heeft Tihm een checklist opgesteld.
Als horecaondernemer heb je vaak meerdere vergunningen nodig. Zo is het om alcohol te schenken een Drank- en Horecavergunning verplicht. Maar er zijn ook gemeentelijke vergunningen en milieuvoorschriften waar je aan moet voldoen. Bekijk het overzicht.
Daar heb je in de meeste gemeenten een terrasvergunning voor nodig. Ook als je de stoelen op je eigen terrein neerzet. De voorwaarden verschillen nog wel eens per gemeente. Het mag in ieder geval geen gevaar opleveren voor weggebruikers.
Welke horecavergunningen heb je nodig als je startende ondernemer in de horeca? Hier vind je alle regels‚ van de alcoholwet tot omgevingsvergunning.
Als je een horecazaak wilt opzetten‚ heb je in de meeste gemeenten de exploitatievergunning horecabedrijf nodig (zie Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Algemene eisen in de horeca (20 regels) Eten en drinken (6 regels) Overnachtingen (6 regels) Terras‚ kraam en uitstalling (11 regels) Waterrecreatie (16 ...
Ondernemers die een horecazaak willen starten‚ moeten heel wat horeca vergunningen aanvragen. Wij zetten ze allemaal op een rij.
Wie een horecazaak wil openen‚ vraagt best eerst een exploitatievergunning aan bij de gemeente. Voor je de toelating krijgt‚ moet je zaak voldoen aan de ...
Bekijk ook
Wettelijke eisen voor ondernemers: alles wat je moet weten
Welke wettelijke eisen gelden voor ondernemers in Nederland? Ontdek alles hier! >>
Wat zijn de eisen voor een factuur als ZZP'er?
Factuur voor ZZP'ers: checklist en voorbeeld >>
Functie-eisen voor een succesvolle ondernemer: wat heb je nodig?
Wat zijn de essentiële functie-eisen voor een ondernemer? Ontdek de vaardigheden, kennis en eigenschappen die je nodig hebt om te slagen! >>
Eisen aan middelgrote ondernemingen: Wat zijn de criteria?
Eisen aan middelgrote ondernemingen: Een diepgaande analyse >>
ZZP Financial Controller: Wat is het uurtarief?
Financial Controller ZZP: Tarieven en expertise >>
ZZP'er en Huis Kopen: Tips voor Hypotheek en Financiën
ZZP'er en Huis Kopen: Hypotheek en Financiën voor ZZP'ers >>