BTW-registratie voor Buitenlandse Ondernemingen in Nederland
BTW-registratie voor buitenlandse ondernemingen in Nederland
Als u een buitenlandse onderneming bent die met de Nederlandse btw te maken krijgt, moet u zich in veel gevallen bij de Nederlandse Belastingdienst laten registreren. Hiervoor gebruikt u het formulier Aanmelding Onderneming buitenland. In de volgende situaties moet u zich registreren bij de Nederlandse Belastingdienst⁚
Waarom is BTW-registratie nodig?
U moet uw buitenlandse onderneming registreren voor de btw bij de Belastingdienst en u moet voldoen aan uw btw-aangifteverplichtingen in Nederland. U krijgt een Nederlands btw-identificatienummer en de daarbij behorende btw-verplichtingen, ook als u geen eigen fysieke locatie of andere aanwezigheid hebt in Nederland.
Bent u een ondernemer die niet in Nederland is gevestigd? En levert u hier goederen of diensten? Dan bent u in Nederland belastingplichtig voor de btw en wordt u aangemerkt als buitenlandse ondernemer. Lees meer over de btw-regels in Nederland.
VIES (Systeem voor uitwisseling van btw-informatie) is een zoekmachine van de Europese Commissie. Het is geen database, het zoekt enkel in de nationale btw-databases. Uw zoekopdracht kan twee verschillende resultaten opleveren⁚ er bestaat voor het betrokken nummer Europese btw-informatie (geldige respons) of niet (ongeldige respons).
Als u een buitenlandse ondernemer bent die met de Nederlandse btw te maken krijgt, moet u zich in veel gevallen bij de Nederlandse Belastingdienst laten registreren. Hiervoor gebruikt u het formulier Aanmelding Onderneming buitenland.
Bedrijven die internationaal handel drijven krijgen onder bepaalde omstandigheden te maken met fiscale verplichtingen in binnen- en buitenland. Onder de mogelijke fiscale verplichtingen vallen ook de btw-aangiften. Om deze aangiften in te dienen, heeft een bedrijf een btw-registratie nodig;
Zorg dat je registratie in het buitenland actueel is. Dit kun je zelf doen via een jaarlijkse registratie (annual return), jaarrapport (annual accounts) en betaling (fee) in het buitenland. Meld bestuurswisselingen in Nederland maar ook in het buitenland op tijd aan de juiste organisaties.
Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie. Daarvoor is een deugdelijke BTW-administratie natuurlijk wel een vereiste. Een buitenlands bedrijf kan deze administratie door een Nederlands administratiekantoor laten voeren.
Wanneer een buitenlandse ondernemer een Nederlands BTW nummer wil aanvragen hoeft hij slechts enkele documenten te overleggen wel moet hij een aanvraag formulier van de belastingdienst invullen. Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie.
Bent u een ondernemer die niet in Nederland is gevestigd? En levert u hier goederen of diensten? Dan bent u in Nederland belastingplichtig voor de btw en wordt u aangemerkt als buitenlandse ondernemer. Lees meer over de btw-regels in Nederland.
Als u een buitenlandse ondernemer bent die met de Nederlandse btw te maken krijgt, moet u zich in veel gevallen bij de [...] [...] [end of information from the Internet]
Wanneer is BTW-registratie verplicht?
In de volgende situaties moet u zich registreren bij de Nederlandse Belastingdienst⁚
Buitenlandse ondernemers kunnen zich hiermee aanmelden bij de Belastingdienst voor de btw, Vpb en/of loonheffingen. Het nieuwe formulier vervangt de verschillende formulieren en brieven voor registratie van buitenlandse ondernemingen. Bedrijven die internationaal handel drijven krijgen onder bepaalde omstandigheden te maken met fiscale verplichtingen in binnen- en buitenland. Onder de mogelijke fiscale verplichtingen vallen ook de btw-aangiften. Om deze aangiften in te dienen, heeft een bedrijf een btw-registratie nodig. Zorg dat je registratie in het buitenland actueel is. Dit kun je zelf doen via een jaarlijkse registratie (annual return), jaarrapport (annual accounts) en betaling (fee) in het buitenland. Meld bestuurswisselingen in Nederland maar ook in het buitenland op tijd aan de juiste organisaties.
Alle buitenlandse vennootschappen met een vestiging in Nederland moeten zich inschrijven in het Handelsregister.
Buitenlandse vennootschappen die geen vestiging in Nederland hebben, kunnen zich inschrijven in het Handelsregister als zij ondernemingsactiviteiten in Nederland hebben. Dit geldt ook voor buitenlandse ondernemers die de activiteit niet in de rechtsvorm van een vennootschap drijven, maar bijvoorbeeld als eenmanszaak. Voor deze specifieke situatie adviseren wij om contact met ons op te nemen.
Buitenlandse vennootschappen die arbeidskrachten ter beschikking stellen in Nederland zijn verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister, ongeacht of zij wel of geen vestiging in Nederland hebben. Zie voor meer informatie hierover www.kvk.nl/waadi .
Je mag de vestiging inschrijven in het Handelsregister als je⁚
De bestuurder of de beheerder meldt zich persoonlijk bij KVK met een geldig legitimatiebewijs . Een functionaris die in het buitenland woont hoeft zich niet persoonlijk te melden, maar kan een aantal documenten meesturen. Bij de inschrijving gebruik je de volgende inschrijfformulieren⁚
De registratieformulieren vul je in de Nederlandse taal in. Er zijn Engelse vertalingen van de formulieren 6, 11 en 13 beschikbaar die je als hulpmiddel kunt gebruiken.
Naast de inschrijfformulieren neem je ook de volgende documenten mee⁚
Als het bezoekadres in Nederland niet overeenkomt met het woonadres van een bestuurder, dan moet je aan de hand van bijvoorbeeld een huurovereenkomst een bewijs uit het Kadaster of een toestemmingsverklaring aantonen dat dit adres voor de onderneming mag worden gebruikt.
Deze stukken lever je aan in het Nederlands, Duits, Engels of Frans. De afschriften moeten authentiek of origineel gewaarmerkt zijn. KVK kan vragen om een document dat de echtheid van de buitenlandse openbare akten bevestigt (een apostille).
Voor vennootschappen van buiten de Europees Economische Ruimte die geheel in Nederland ondernemen en geen werkelijke band hebben met het land van oprichting, geldt de Wet op de formeel buitenlandse vennootschappen .
Aan het Nederlandse Handelsregister moet opgave worden gedaan van⁚
Daarnaast deponeert een formeel buitenlandse vennootschap bij het Nederlandse Handelsregister⁚
Let op, de opgaven met betrekking tot een formeel buitenlandse vennootschap kunnen uitsluitend gedaan worden door een bestuurder van de formeel buitenlandse vennootschap of door degene die met de dagelijkse leiding is belast. Opgave bij volmacht is niet toegestaan. Opgaven kunnen daarom bijvoorbeeld ook niet gedaan worden door een advocaat of een notaris.
Nee, als een buitenlandse vennootschap bestuurder is van een Nederlandse rechtspersoon, dan hoeft deze niet met een eigen KVK-nummer te worden ingeschreven in het Nederlandse Handelsregister. Alleen de Nederlandse rechtspersoon schrijft zich in. De buitenlandse vennootschap wordt slechts als functionaris ingeschreven bij de Nederlandse rechtspersoon.
Nooit meer het laatste ondernemersnieuws missen? Kies welke themas voor jou interessant zijn en meld je aan voor een van onze nieuwsbrieven.
Het Ondernemersplein biedt informatie en advies van de overheid voor ondernemers aan op één centrale plek. KVK is partner van het Ondernemersplein. Soorten buitenlandse btw-registraties. Specifiek kunt u denken aan⁚ Wereldwijde btw-registraties/Good and Services Tax (GST) registraties, afhankelijk van het land waar u zich dient te registreren en het indienen van btw-aangiften (al dan niet met behulp van fiscale vertegenwoordiging). Leveringen binnen de EU. Als je binnen de EU iets levert, exporteer je niet, maar voer je een intracommunautaire transactie uit. Lever je aan een ondernemer? Dan geldt het 0-tarief en hoef je geen btw in rekening te brengen. De ondernemer moet dan wel een geldig btw-identificatienummer hebben.
Alle buitenlandse vennootschappen met een vestiging in Nederland moeten zich inschrijven in het Handelsregister. Buitenlandse vennootschappen die geen vestiging in Nederland hebben, kunnen zich inschrijven in het Handelsregister als zij ondernemingsactiviteiten in Nederland hebben.
Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie. Daarvoor is een deugdelijke BTW-administratie natuurlijk wel een vereiste. Een buitenlands bedrijf kan deze administratie door een Nederlands administratiekantoor laten voeren. Als u goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier u meestal 0 btw in rekening. U moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd. U berekent de btw in beide gevallen zelf en geeft deze aan in uw btw-aangifte.
Dit deel van de website is bedoeld voor ondernemers die buiten Nederland zijn gevestigd, maar wel goederen of diensten leveren in Nederland. Ondernemer in Nederland? Zie Btw. Krijgt u te maken met de Nederlandse btw? Dan gelden voor u een aantal administratieve verplichtingen.
Zorg dat je registratie in het buitenland actueel is. Dit kun je zelf doen via een jaarlijkse registratie (annual return), jaarrapport (annual accounts) en betaling (fee) in het buitenland. Meld bestuurswisselingen in Nederland maar ook in het buitenland op tijd aan de juiste organisaties.
Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie. Daarvoor is een deugdelijke BTW-administratie natuurlijk wel een vereiste. Een buitenlands bedrijf kan deze administratie door een Nederlands administratiekantoor laten voeren.
Bedrijven die internationaal handel drijven krijgen onder bepaalde omstandigheden te maken met fiscale verplichtingen in binnen- en buitenland. Onder de mogelijke fiscale verplichtingen vallen ook de btw-aangiften. Om deze aangiften in te dienen, heeft een bedrijf een btw-registratie nodig.
Leveringen binnen de EU. Als je binnen de EU iets levert, exporteer je niet, maar voer je een intracommunautaire transactie uit. Lever je aan een ondernemer? Dan geldt het 0-tarief en hoef je geen btw in rekening te brengen. De ondernemer moet dan wel een geldig btw-identificatienummer hebben. Er zijn 4 entiteiten die als buitenlands belastingplichtige worden beschouwd⁚ verenigingen en andere rechtspersonen; open commanditaire vennootschappen en andere niet rechtspersoonlijkheid bezittende vennootschappen waarvan het kapitaal geheel of ten dele in aandelen is verdeeld; doelvermogens; As a foreign entrepreneur, you can use this form to apply for a Dutch VAT identification number. You need this number in order to file a VAT return in the Netherlands. a copy of your identity document If your company has a different legal form⁚ a copy of the deed of incorporation. Please note! Met dit formulier vraagt u als buitenlandse, niet in Nederland gevestigde ondernemer een Nederlands registratienummer voor de btw aan. U hebt dit nummer nodig om Nederlandse btw terug te vragen. een kopie van uw identiteitsbewijs. As a foreign entrepreneur, you can use this form to apply for a Dutch VAT identification number. You need this number in order to file a VAT return in the Netherlands. a copy of your identity document If your company has a different legal form⁚ a copy of the deed of incorporation. Please note!
Wanneer een buitenlandse ondernemer een Nederlands BTW nummer wil aanvragen hoeft hij slechts enkele documenten te overleggen wel moet hij een aanvraag formulier van de belastingdienst invullen. Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie.
Bent u een ondernemer die niet in Nederland is gevestigd? En levert u hier goederen of diensten? Dan bent u in Nederland belastingplichtig voor de btw en wordt u aangemerkt als buitenlandse ondernemer. Lees meer over de btw-regels in Nederland.
Registreren voor de Unieregeling. Bent u nog niet bij de Nederlandse Belastingdienst geregistreerd? Vul dan eerst het formulier Aanmelding Onderneming buitenland in. Bent u wel bij ons geregistreerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de Unieregeling via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Registreren voor de Unieregeling. Bent u nog niet bij de Nederlandse Belastingdienst geregistreerd? Vul dan eerst het formulier Aanmelding Onderneming buitenland in. Bent u wel bij ons geregistreerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de Unieregeling via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Als u een buitenlandse ondernemer bent die met de Nederlandse btw te maken krijgt, moet u zich in veel gevallen bij de [...] [...] [end of information from the Internet]
Hoe vraag ik een Nederlands BTW-nummer aan?
Wanneer een buitenlandse ondernemer een Nederlands BTW nummer wil aanvragen hoeft hij slechts enkele documenten te overleggen wel moet hij een aanvraag formulier van de belastingdienst invullen. Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie.
Bent u een ondernemer die niet in Nederland is gevestigd? En levert u hier goederen of diensten? Dan bent u in Nederland belastingplichtig voor de btw en wordt u aangemerkt als buitenlandse ondernemer. Lees meer over de btw-regels in Nederland.
Registreren voor de Unieregeling. Bent u nog niet bij de Nederlandse Belastingdienst geregistreerd? Vul dan eerst het formulier Aanmelding Onderneming buitenland in. Bent u wel bij ons geregistreerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de Unieregeling via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Registreren voor de Unieregeling. Bent u nog niet bij de Nederlandse Belastingdienst geregistreerd? Vul dan eerst het formulier Aanmelding Onderneming buitenland in. Bent u wel bij ons geregistreerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de Unieregeling via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Als u een buitenlandse ondernemer bent die met de Nederlandse btw te maken krijgt, moet u zich in veel gevallen bij de [...] [...] [end of information from the Internet]
Alle buitenlandse vennootschappen met een vestiging in Nederland moeten zich inschrijven in het Handelsregister. Buitenlandse vennootschappen die geen vestiging in Nederland hebben, kunnen zich inschrijven in het Handelsregister als zij ondernemingsactiviteiten in Nederland hebben.
Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie. Daarvoor is een deugdelijke BTW-administratie natuurlijk wel een vereiste. Een buitenlands bedrijf kan deze administratie door een Nederlands administratiekantoor laten voeren. Als u goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier u meestal 0 btw in rekening. U moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd. U berekent de btw in beide gevallen zelf en geeft deze aan in uw btw-aangifte.
Dit deel van de website is bedoeld voor ondernemers die buiten Nederland zijn gevestigd, maar wel goederen of diensten leveren in Nederland. Ondernemer in Nederland? Zie Btw. Krijgt u te maken met de Nederlandse btw? Dan gelden voor u een aantal administratieve verplichtingen;
Zorg dat je registratie in het buitenland actueel is. Dit kun je zelf doen via een jaarlijkse registratie (annual return), jaarrapport (annual accounts) en betaling (fee) in het buitenland. Meld bestuurswisselingen in Nederland maar ook in het buitenland op tijd aan de juiste organisaties.
Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie. Daarvoor is een deugdelijke BTW-administratie natuurlijk wel een vereiste. Een buitenlands bedrijf kan deze administratie door een Nederlands administratiekantoor laten voeren.
Bedrijven die internationaal handel drijven krijgen onder bepaalde omstandigheden te maken met fiscale verplichtingen in binnen- en buitenland. Onder de mogelijke fiscale verplichtingen vallen ook de btw-aangiften. Om deze aangiften in te dienen, heeft een bedrijf een btw-registratie nodig.
Leveringen binnen de EU. Als je binnen de EU iets levert, exporteer je niet, maar voer je een intracommunautaire transactie uit. Lever je aan een ondernemer? Dan geldt het 0-tarief en hoef je geen btw in rekening te brengen. De ondernemer moet dan wel een geldig btw-identificatienummer hebben. Er zijn 4 entiteiten die als buitenlands belastingplichtige worden beschouwd⁚ verenigingen en andere rechtspersonen; open commanditaire vennootschappen en andere niet rechtspersoonlijkheid bezittende vennootschappen waarvan het kapitaal geheel of ten dele in aandelen is verdeeld; doelvermogens; As a foreign entrepreneur, you can use this form to apply for a Dutch VAT identification number. You need this number in order to file a VAT return in the Netherlands. a copy of your identity document If your company has a different legal form⁚ a copy of the deed of incorporation. Please note! Met dit formulier vraagt u als buitenlandse, niet in Nederland gevestigde ondernemer een Nederlands registratienummer voor de btw aan. U hebt dit nummer nodig om Nederlandse btw terug te vragen. een kopie van uw identiteitsbewijs. As a foreign entrepreneur, you can use this form to apply for a Dutch VAT identification number. You need this number in order to file a VAT return in the Netherlands. a copy of your identity document If your company has a different legal form⁚ a copy of the deed of incorporation. Please note!
Wanneer een buitenlandse ondernemer een Nederlands BTW nummer wil aanvragen hoeft hij slechts enkele documenten te overleggen wel moet hij een aanvraag formulier van de belastingdienst invullen. Met het Nederlandse BTW nummer kan een buitenlandse ondernemer handel drijven binnen de Europese Unie.
Bent u een ondernemer die niet in Nederland is gevestigd? En levert u hier goederen of diensten? Dan bent u in Nederland belastingplichtig voor de btw en wordt u aangemerkt als buitenlandse ondernemer. Lees meer over de btw-regels in Nederland.
Registreren voor de Unieregeling. Bent u nog niet bij de Nederlandse Belastingdienst geregistreerd? Vul dan eerst het formulier Aanmelding Onderneming buitenland in. Bent u wel bij ons geregistreerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de Unieregeling via Mijn Belastingdienst Zakelijk. Registreren voor de Unieregeling. Bent u nog niet bij de Nederlandse Belastingdienst geregistreerd? Vul dan eerst het formulier Aanmelding Onderneming buitenland in. Bent u wel bij ons geregistreerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de Unieregeling via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Als u een buitenlandse ondernemer bent die met de Nederlandse btw te maken krijgt, moet u zich in veel gevallen bij de [...] [...] [end of information from the Internet]
Bekijk ook
Een buitenlandse onderneming in Nederland registreren: alles wat je moet weten
Registratie van een buitenlandse onderneming in Nederland: een complete gids >>
KM Registratie ZZP: Privé Auto & Belasting
ZZP KM Registratie: Alles Over Privé & Zakelijk Gebruik >>
WAADI registratie ZZP: Alles wat je moet weten
WAADI registratie ZZP: Stap voor stap naar een succesvolle registratie >>
Uurtarief Zzp Zorg Niveau 3: Een realistisch beeld
Uurtarief Zzp Zorg: Wat is een fair tarief voor niveau 3? >>
Inkomstenbelasting ZZP: Inclusief of Exclusief BTW?
Inkomstenbelasting ZZP: Inclusief of Exclusief BTW? >>