Flinke vooruitgang in de verbreding van de A27

Hoewel het voor de buitenwereld misschien niet zichtbaar is, wordt er achter de schermen hard doorgewerkt aan de wegverbreding van de A27 Houten – Hooipolder. Zo is besloten dat er drie nieuwe bruggen worden gebouwd en zijn er eind mei en begin juni inloopavonden georganiseerd voor omwonenden en andere geïnteresseerden. In de zomer start het veldonderzoek, zodat de aannemer zich goed kan voorbereiden op de uitvoerende verbredingswerkzaamheden.

Drie nieuwe bruggen
Waar voorheen werd uitgegaan van de renovatie van de Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug, is het inmiddels duidelijk dat er drie nieuwe bruggen worden gebouwd. ‘Voor deze bruggen betekent dit dat we, naast de al geplande nieuwe brug voor het verkeer naar het zuiden, ook een nieuwe brug bouwen voor het verkeer naar het noorden', aldus projectmedewerker Lilian Marcolina van Rijkswaterstaat.

Goed voorbereid aan de slag
Vanaf het begin van de zomerperiode start ingenieursbureau Arcadis met het veldonderzoek. Dit bestaat uit bodemonderzoek en archeologisch onderzoek. De veldonderzoeken zijn nodig voor de voorbereiding van de daadwerkelijke werkzaamheden aan de wegverbreding van de A27 Houten - Hooipolder. Zo kan de aannemer goed voorbereid aan de slag en komt deze niet voor verrassingen te staan.

Benieuwd naar meer informatie over de voortgang van de verbreding van de A27? Lees hier meer!

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>