Verbreding A27 eerder dan gepland

In eerste instantie was het de bedoeling om de wegverbreding van de A27 tussen Houten en het verkeersknooppunt Hooipolder in 2029 af te ronden. Rijkswaterstaat maakte eind oktober bekend dat de snelwegverbreding al in 2026 wordt afgerond. De provincie Noord-Brabant heeft op de versnelling aangedrongen.  

Dagelijkse file en sluipverkeer
Bij knooppunt Hooipolder staan weggebruikers dagelijks in de file en balen de inwoners van omliggende dorpen van het sluipverkeer dat de files op deze manier probeert te vermijden, stelt gedeputeerde Christophe van der Maat van Mobiliteit. "De schop kan wat ons betreft niet vroeg genoeg de grond in", zegt hij.

Betere bereikbaarheid en snellere doorstroming
Minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is blij met dit mooie nieuws. ‘Als we dit knooppunt verbreden dan leidt dat tot betere bereikbaarheid en snellere doorstroming van het verkeer’. De provincie Noord-Brabant en gemeenten hopen op deze manier de dagelijkse files en het sluipverkeer te verminderen.

Gunstige ontwikkeling voor Kop van Brabant
Het nieuws dat de A27 eerder wordt verbreed dan verwacht, pakt positief uit voor Kop van Brabant. Daarmee wordt de logistieke toplocatie van het bedrijventerrein aan de rand van Werkendam steeds toegankelijker en beter bereikbaar.

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>