Uitbreiding voor FF Chemicals

Het is alweer een tijd geleden dat we met FF Chemicals spraken over de bouw van hun fabriek. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van organische zuren en zouten voor levensmiddelen en diervoerders is inmiddels flink gegroeid. In oppervlakte, maar ook in werknemers. Hoog tijd om HR- en kwaliteitsmanager Johan van Ooijen naar de laatste ontwikkelingen te vragen.

Nieuwe vloeistoffabriek
In de zomer is de tweede fase van de bouw opgeleverd en is de bouw van de vloeistoffabriek gerealiseerd. In de tanktoren worden de grondstoffen gemengd in vier verschillende mengtanks. Nu deze vloeistoffabriek is gebouwd, zijn we volledig in staat om de vloeistofproductie van A tot Z te beheersen", vertelt Van Ooijen trots.

Gebouwd op groei
Na een zwaar coronajaar is het familiebedrijf van 30 naar 50 werknemers gegroeid (en zijn ze nog steeds op zoek naar nieuw personeel) en is de tweede fase van de bouw deze zomer opgeleverd. De vloeistoffabriek van de veevoeder- en levensmiddelenproducent is een feit. In totaal heeft FF Chemicals nu 13.000 m2 tot haar beschikking en is daarmee momenteel de grootst bebouwde kavel van Kop van Brabant. Verdere groei is momenteel geen noodzaak. Van Ooijen vertelt: "Alles is op de groei gebouwd, vooral onze vloeistofdivisie. Maar we kijken momenteel vooral waar we de processen nog verder kunnen verbeteren op het gebied van veiligheid en kwaliteit. We zijn tevreden met hoe het nu gaat. We hebben het als familie goed onder controle zo."

Gericht op kwaliteit en veiligheid
Als producent van veevoeder worden er hoge eisen aan de productie gesteld. Van Ooijen: "Wij houden ons kwaliteitssysteem constant up-to-date, en dat is ook nodig. De hele hoge kwaliteits- en veiligheidseisen eisen zijn belangrijk voor een producent van veevoeder. Logisch, want uiteindelijk komt het veevoeder via de melk en het vlees indirect ook bij de consument terecht. Arbo- en voedselveiligheid is voor ons het allerbelangrijkste goed. Ook bij de bouw van de vloeistoffabriek staat veiligheid hoog in het vaandel. Van Ooijen vertelt: "Momenteel zijn we de nieuwe vloeistoffabriek aan het installeren en testen. Hier nemen we echt de tijd voor, omdat je met zuren werkt. Daarnaast bedienen we de mengtanks met behulp van pompen. Die kun je beter beheersen dan perslucht. Zo blijf de veiligheid beter gewaarborgd." 

FF Chemicals hoopt de nieuwe vloeistoffabriek op de Kop van Brabant in november in gebruik te nemen.

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>