Snelle groei bij Car Lock Systems

In mei van dit jaar lagen er alleen nog maar schetsen van de bouw van het nieuwe pand van Car Lock Systems en Jifeline. Nu staat er al een geraamte. En dat is hard nodig, want de bedrijven Car Lock Systems, Jifeline en Factor IT groeien in rap tempo uit hun jasje! We vragen managing director Jasper van Herwijnen naar de voortgang, zijn mijlpalen en kijken samen de plannen voor naar 2022. Het toverwoord? Groeien! 

Snelle voortgang van de bouw

Van Herwijnen: “De bouw van ons nieuwe pand gaat hard. Je zag het in november op Twitter al, er staat echt al iets. We zetten eerst de binnenkant neer, en gaan deze dan volledig voorzien van Equitone, een vezelcement-plaat. We willen in februari alles dicht maken, en de ramen plaatsen. Zodat we daarna alles binnen af kunnen werken. In dezelfde periode gaan we dan ook met de buitenkant aan de slag. Het is nu een grote witte doos, maar dat wordt straks dus allemaal omkleed. En dat is heel snel gegaan. De eerste paal hebben we (symbolisch) voor de bouwvak geslagen, net na de bouwvak zijn we begonnen met heien, en nu staat er al wat!”

Car Lock Systems, Jifeline en Factor IT

Het begon voor Car Lock Systems allemaal 25 jaar geleden op zolder van de toenmalige Peugeotdealer in Sleeuwijk. Al snel werd het bedrijf zelfstandig en verhuisde het naar een eigen pand. De specialisatie in sloten en sleutels voor de automotive bleek een schot in de roos. Vooral de optie om sleutels en slotcilinders voor alle merken en modellen auto’s op maat te maken na opgave van het sleutelnummer is uniek. In de loop der jaren speelden elektronica en computersturing een steeds grotere rol en daarbij liep het bedrijf voorop in de vervangingsmarkt. Inmiddels werkt Car Lock Systems voor de gehele Europese markt, waarbij levering binnen 24 uur voor het bedrijf de norm is. Oók als de klant in Zuid-Spanje zit.

 Vanuit de behoefte van Car Lock Systems om op afstand ondersteuning aan klanten te bieden, ontstond tien jaar geleden Jifeline. Jifeline is dé specialist in diagnose op afstand. Koppel een auto – waar ook ter wereld – aan de Jifeline hardware, en via internet kunnen diagnoses worden gesteld. Trekhaken, sleutels en andere ‘connected’ onderdelen kunnen worden ingeleerd. Inmiddels is Jifeline opgesplitst in 2 takken, de ene verzorgt de diagnose voor garagebedrijven “Jifeline Remote Diagnostics”. De andere tak heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van de complete infrastructuur “Jifeline Networks”.  

Van Herwijnen: "Daarnaast hebben we onze technische tak afgesplitst in het bedrijf Factor IT. Een groot deel van deze medewerkers werkt vanuit ons pand aan het Willemsplein in Arnhem. Die locatie is vooral handig omdat veel van onze techneuten uit die hoek van het land komen. Ook het aantrekken van studenten is vanuit zo’n locatie een stuk gemakkelijker. Factor IT verzorgt alle technische support op het gebied van IT, en ontwikkelt software en hardware voor al onze bedrijven." 

Even terugblikken

Van Herwijnen gaat verder: “Zakelijk zijn onze bedrijven flink gegroeid in 2021, en zoals het er nu naar uitziet zet dit ook in 2022 door. Het afgelopen jaar heb ik me volop gericht op ons nieuwe pand. Daar heb je bij zo’n pand een hele weektaak aan. De planning en de levering van materialen lopen ondanks de problemen in de markt subliem. Onze aannemer verdient daar echt een pluim, ze hebben alles tot in de puntjes geregeld. Ik ben trots op wat er nu al is neergezet! Niet alleen als het gaat om de bouw, maar ook om de groei die we hebben doorgemaakt. Wij mogen ons gelukkig prijzen met zo’n voortvarende club in een branche die in alle crisissen maar door kan en mag groeien."

State-of-the-art pand

Van Herwijnen: “Ik ben trots op de uitstraling van ons pand. De onderverdieping is ruim, daar komt de productieafdeling in op een compacte oppervlakte van 200 m3. Op die afdeling en in het magazijn komt een lopende band met een automatische inpakmachine, zoals je ook bij Coolblue ziet. Je legt dan iets in een dosje op de lopende band, die gaat het hele bedrijf door en wordt dan bewerkt en teruggeplaatst. Daarna wordt hij vanzelf ingepakt door een machine. Waar we nu dus veel handwerk hebben doordat mensen zelf moeten lopen om dit in gang te zetten, doet een machine dat straks voor ons. Dat zorgt ervoor dat we niet al te veel vloeroppervlakte nodig hebben en alles efficiënt kunnen indelen. Op de eerste verdieping gaan we Jifeline plaatsen, waar onze technische helpdesk met diagnose-experts gemakkelijk kan verdubbelen tot 24 personen. Daarnaast komen op die afdeling nog een 40-tal ondersteunende collega’s te werken. De bovenste verdieping zal voor een groot deel als kantine incl. keuken bevatten. Daarnaast komen daar vergaderruimtes, en kantoren."

Uit het jasje groeien in 2022?

Waar Car Lock Systems, Jifeline en Factor IT haar werk eerst verdeelde over verschillende vestigingen, willen ze in 2022 zoveel mogelijk samenkomen in het pand in de Kop van Brabant. Van Herwijnen: “Ik vraag me inmiddels al weer bijna af of het allemaal gaat passen, maar voorlopig moet het lukken! We hebben in het nieuwe pand voor zo’n 150 mensen een werkplek. Maar als het zo doorgaat, zitten we over een paar jaar toch alweer krap in ons jasje. Dan gaan we kijken of we elders verder kunnen uitbreiden. Ons grootste doel is om onze positie in Europa verder versterken, maar we zijn tegelijkertijd ook al wat stappen in de rest van de wereld te zetten. De verwachting is dat we de bouw in september 2022 klaar hebben. Daarvoor moet nog wel het één en ander gebeuren natuurlijk. We hebben bij de afbouw ook gepitcht op lokale partijen. Zo zijn we overeengekomen met Elektrends dat ze onze klimaatcontrole gaan bouwen en verder zijn we met onze buurman Solid Systems overeengekomen dat zij binnen de volledige installatietechniek gaan verzorgen. Zij verzorgen het volledige plaatje op het gebied van onze elektrische installatie, beveiliging, toegangscontrole en brandveiligheid."

Livestream

Om personeel mee te nemen in voortgang staat er 24/7 een camera op de bouw om alles vast te leggen. “Wanneer de bouw dan klaar is, kunnen we een mooie timelapse maken. Voor nu kunnen alleen onze eigen mensen dit nog zien, maar als het af is, zullen we de timelapse natuurlijk delen!”, aldus van Herwijnen.

livestream Car Lock Systems

Benieuwd naar de bedrijven? Kijk dan op https://www.carlocksystems.com en https://www.jifeline.com.

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>