Oiltrade B.V. bemachtigt één van de laatste kavels op de Kop van Brabant

Op dit moment huurt Oiltrade nog een pand in Giessen, maar begin juli 2020 hopen ze te starten met de bouw van hun nieuwe pand op de Kop van Brabant. Het bedrijf verwacht uiterlijk in het voorjaar van 2021 te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand. Het was voor Oiltrade tijd voor een nieuwe stap. We spraken Lars Schipper, directeur van het bedrijf.


‘Een plek van onszelf’
De koopovereenkomst is al een tijdje terug getekend, maar begin juli zal de bouw van het nieuwe pand dan echt starten. De verwachting is dat de bouw ruim een half jaar in beslag zal nemen. Uiterlijk 1 april volgend jaar willen ze hun intrek in het nieuwe gebouw nemen. ‘Het is tijd voor een nieuwe stap. Een plek van onszelf, waar we bovendien ook de ruimte hebben om bepaalde processen in eigen beheer te gaan doen die we hiervoor niet deden’, vertelt Lars Schipper. 

20 doosjes zonnebloemolie
Het bedrijf is flink gegroeid de afgelopen jaren. Waar het begon met twintig doosjes zonnebloemolie bij hun eerste klant, leveren ze nu, tien jaar later, elke maand duizenden pallets en talloze containers aan een scala klanten in binnen- en buitenland. Ook nu is er weer ruimte voor groei. Om die reden zijn ze ook op zoek gegaan naar een eigen locatie. De ruime nieuwe kavel maakt het voor Oiltrade mogelijk om bepaalde processen in eigen beheer te gaan doen die ze hiervoor uitbesteedde, zoals de opslag van olie. 

Een goede uitgangspositie
Naast de ruimte, waren het vooral de prijs van de kavel en de centrale locatie van het bedrijvenpark die de doorslag gaven om voor de Kop van Brabant te kiezen. ‘De grond was niet al te duur. Ook is het dichtbij waar we nu zitten. Dat is vooral fijn voor het personeel natuurlijk.’, licht de eigenaar toe. ‘Het is voor ons bedrijf een goede uitgangspositie voor levering in heel Nederland, maar ook aan bijvoorbeeld Duitsland waar we veel aan exporteren’.

Van olie tot verpakking
Oiltrade verkoopt plantaardige oliën en frituurproducten, maar bijvoorbeeld ook mengsels. Van 1 liter tot 1.000 liter. Dit doen zij aan de horeca(groothandel), de industrie en voor export. Naast de samenstelling van het olieproduct, ontwikkelt het bedrijf ook zelf de verpakkingen. Voor het eigen merk Summum, maar ook voor bedrijven die een olieproduct met eigen label willen uitgeven. 

De oliën komen vanuit alle werelddelen naar Rotterdam waarna ze op tankauto’s worden geladen en opgeslagen in silo’s. Nu nog elders, maar straks zal dit in Werkendam gebeuren. Op het nieuwe eigen terrein van Oiltrade, op de Kop van Brabant.

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>