Kop van Brabant: oplevering eerste fase

Er is al eerder over bedrijvenpark Kop van Brabant opgemerkt dat de timing sterk is. Dat blijkt eens te meer, nu de concrete realisering steeds meer zichtbaar wordt. Het past goed bij het kennelijk aanhoudend gunstige economische klimaat. En dat lijkt structureel, gelet op diverse indicatoren: de huizenmarkt, de groeicijfers, ondernemersvertrouwen en – dat hoort er nu eenmaal bij – de langere files.  

Duidelijke boodschap
Voor toekomstgerichte ondernemers die een gunstige vestigingslocatie zoeken, is dit het moment om zich te verdiepen in de mogelijkheden van runner-up onder de bedrijventerreinen: Kop van Brabant (het gezamenlijke bedrijvenpark van de gemeenten Aalberg, Werkendam en Woudrichem.)  

“Wij liggen op schema, de eerste fase is aangelegd, na de zomer is de officiële oplevering, een feestelijk persmoment.” Luit Hoogenberg, directeur van het projectbureau Bedrijventerreinen Land van Heusden en Altena, wil zijn enthousiasme niet verbergen, integendeel. Hij heeft een duidelijke boodschap. “Als je een locatie zoekt voor je bedrijf, dan is dit een goed moment om keuzes te maken. Ondernemers kunnen bij ons nu al rondkijken wat Kop van Brabant te bieden heeft. Het is goed om met eigen ogen te zien, hoe de kavels gesitueerd zijn, hoe het terrein is gelokaliseerd in de omgeving, met de mogelijkheden.”

Kavels in optie
Intussen is Kop van Brabant door diverse bedrijven ‘ontdekt’. Dit voorjaar (2016) tekende Bresc uit Sleeuwijk als eerste een reserveringsovereenkomst voor een kavel. (Bresc is gespecialiseerd in o.a. koelverse knoflook- en kruidenproducten.) Ook andere partijen die dienen zich aan. “Er is concrete belangstelling van drie andere bedrijven voor een vestiging op Kop van Brabant.”
Die bedrijven kiezen niet alleen voor de bestaande kwaliteiten van Kop van Brabant – de nabijheid van waterwegen, een modern parkmanagement, goede beveiliging, de milieuvoorzieningen, en, actueel, waterbeheer. “Je krijgt hier geen natte voeten.”  

Ook toekomstige infrastructurele ontwikkelingen spelen mee, weet Hoogenberg. “Het staat vast dat de A-27 verbreed zal worden, vanaf 2019. Daarmee ligt Kop van Brabant aan een van de belangrijkste economische assen van Nederland. Dat biedt natuurlijk uitstekende perspectieven, ook voor logistieke bedrijven.”

Steeds zichtbaarder
De contouren van Kop van Brabant tekenen zich steeds scherper af. “De wegen zijn klaar, inclusief de ontsluitingsweg, en ook de verbinding naar Bruine Kilhaven is klaar. Dus ja, het gaat goed, de voortgang is er en de belangstelling groeit. Ook van buiten de regio, er is een positieve beweging. Je merkt ook dat het aanbod boven de rivieren wat knijpender wordt, dat zet Kop van Brabant sterker op de kaart.”

De aantrekkelijkheid is duidelijk, zoals gezegd. Kop van Brabant is interessant voor (regio)bedrijven met groeiambities, ondernemers die behoefte hebben aan een bouwlocatie van minimaal 5000 vierkante meter. Ook voor bedrijven in hogere milieucategorieën tot maximaal 5.2. “In de eerste fase hebben we 18 bouwrijpe kavels beschikbaar, waarvan er dus al 4 in optie zijn...

Waterverbinding
Kop van Brabant is ideaal gesitueerd: in de flank van Werkendam, de A27 voor de deur, met in de periferie Rotterdam, Gorinchem, Den Bosch en Breda. Rondom zijn waterwegen en binnenhavens, inclusief de volwaardige containerterminal in Gorinchem. “Daar hebben we een goed contact mee.”

Kortom, Kop van Brabant biedt ook een logistieke meerwaarde voor ondernemers. En dat alles voor een gunstige grondprijs van slechts 128 euro per vierkante meter. “Die prijs zullen we nu nog niet verhogen.” Maar, wil Luit Hoogenberg even gezegd hebben: “Het is natuurlijk wel een kwestie van vraag en aanbod.”  

Meer informatie
De kavels zijn online te bekijken op het interactieve kaveloverzicht.

Meer weten over Kop van Brabant? Of wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 

Neem contact met mij op

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>