Hakkers breidt uit naar Kop van Brabant

 

Recent heeft Hakkers een kavel op de Kop van Brabant in gebruik genomen. Voorlopig is het terrein vooral bedoeld voor de opslag van materialen. Op het huidige terrein van Hakkers groeide het bedrijf harder dan er ruimte was. De nieuwe kavel op de Kop van Brabant maakt het mogelijk om verder uit te breiden. Mathilde Hakkers, adjunct-directeur, vertelt er meer over. 

Ruimte voor groei
‘Nu zijn we weer in staat om verder te groeien!’, vertelt Mathilde Hakkers enthousiast. ‘We hadden simpelweg ruimte te kort voor al onze werkzaamheden. Daar zijn we dan ook mee gestart: ruimte creëren op ons huidige terrein zodat we daar onze capaciteit wat betreft staalwerkzaamheden kunnen uitbreiden’. De verwachting is dat er in de toekomst ook nieuwe gebouwen zullen komen op het terrein. Hoe of wat precies is nog niet helemaal definitief. Voor nu was het belangrijkste om het terrein zo in te richten dat het mogelijk was om er materiaal op te slaan. Dat is begin dit jaar gebeurd. 

Hakkers is sinds januari 2020 officieel eigenaar van het stuk grond en al de maand erop hebben zij alle werkzaamheden uitgevoerd die voor nu nodig waren. Medio maart heeft Hakkers de kavel dan ook echt in gebruik kunnen nemen. Voornamelijk voor opslag, maar het nieuwe terrein biedt voor het bedrijf ook ruimte om er te werken aan betonelementen voor projecten. 

Een strategische plek
Alle huidige bedrijfsonderdelen van Hakkers bevinden zich in Werkendam. Het kantoor en de werkplaatsen van Hakkers, maar ook de werkplaatsen van Jetmix en Geotech die beide onderdeel uitmaken van de groep. Door uit te breiden naar de Kop van Brabant, houden ze alles op één centrale plek. Dat is voor het bedrijf qua logistiek en samenwerking een groot voordeel. De Kop van Brabant was voor Hakkers dan ook een voor de hand liggende keuze.  ‘Voor ons transport, wat per as gebeurt, is het een strategische plek. Het ligt zeer centraal’, licht Mathilde toe.

Op de grens van water en land
Hakkers is een waterbouwkundige aannemer, gericht op de constructieve markt. ‘We zijn actief op de grens van water en land: we zorgen voor nieuwbouw en renovatie van onder andere kades, oevers, havens en sluizen’, aldus Mathilde Hakkers. Maar Hakkers bestaat uit meer dan dat, ook Jetmix (actief in de funderingstechniek) en Geotech metals (vervaardigen en verkopen van funderingsmateriaal) behoren tot dezelfde groep. Mogelijk dat vooral deze twee bedrijven actief zullen worden op de Kop van Brabant, maar dit is nog even afwachten.

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>