Extra vestiging voor JC Straaltechniek

De afgelopen jaren is JC Straaltechniek uit haar jas gegroeid. Met oog op de toekomst ontstaan er ook nieuwe ambities. Verder uitbreiden in Werkendam, nieuwe markten betreden voor grotere objecten en een nieuw eigentijds bedrijfspand op Kop van Brabant. Wij spraken met mede-eigenaar Jan Pieter Van der Stelt over deze nieuwe stap en het toekomstige bedrijfspand op Kop van Brabant.

Wij zijn Werkendam
Met meer dan 15 jaar ervaring in stralen en spuiten van metalen producten voor de aannemerij, offshore en scheepsbouw heeft JC Straaltechniek haar oog laten vallen op een mooie kavel op Kop van Brabant. Voor eigenaren Jan Pieter Van der Stelt en Harry Cornet stond de locatie voor een extra vestiging op voorhand al vast. ‘Naast dat wij al zijn gevestigd in Werkendam met ons huidige pand komt de helft van onze klanten ook uit deze regio. De ligging van Kop van Brabant is dan ook perfect voor ons. Wij zijn Werkendam!’, aldus Jan Pieter. JC Straaltechniek kenmerkt zich door hun service waarin laagdrempeligheid en korte communicatielijnen centraal staan. Hun slogan: ‘Kan niet, bestaat niet!’ sluit dan ook naadloos aan op de ondernemersmentaliteit die in Werkendam heerst.  

Uitbreiden met oog op de toekomst 
Met 25 man personeel en groeiende ziet mede-eigenaar Van der Stelt kansen voor het betreden van een nieuwe markt waarin grotere objecten worden aangepakt. Het bedrijvenpark Kop van Brabant is heel toegankelijk wat het betreden van deze nieuwe markt een stuk makkelijker maakt. Van der Stelt: ‘We kunnen nu tot twee keer zo grote objecten aanpakken. Iets waar in deze regio vraag naar is, maar waar nu nog weinig aanbieders voor zijn. Een praktisch voorbeeld is dat bij onze huidige vestiging – die overigens ook blijft bestaan – de deuren van de loods 6 x 6 meter zijn en in het toekomstige pand 10 x 8 meter. De toegangswegen op het bedrijvenpark zijn ook nog een stuk breder. Daarmee zijn wij in de toekomst nog beter bereikbaar voor onze klanten. We ontwikkelen een eigentijds bedrijfspand waarin we nog veiliger werken. We bouwen echt met oog op de toekomst.’ Naast het voordeel van de hoge milieuklasse, bouwmogelijkheden van het bedrijfspand en de toegankelijkheid van het bedrijvenpark, prijst Van der Stelt ook de samenwerking met het projectbureau en de gemeente. ‘Zij zijn erg betrokken en denken goed met ons mee’, aldus de mede-eigenaar.

In december 2019 tekende Van der Stelt de koopovereenkomst voor de nieuwe en extra vestiging die zal bestaan uit een kantoor en werkplaats. Door corona liep de start van de bouw helaas flinke vertraging op, maar inmiddels is alles rond. Naar verwachting start de bouw half  2021. Als alles volgens plan loopt, zijn ze begin 2022 operationeel. JC Straaltechniek kijkt uit naar de start van de bouw op Kop van Brabant.

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>