2021: een jaar van groei voor ondernemers Kop van Brabant

Het coronavirus en de maatregelen hebben nog altijd een flinke impact. Op ons persoonlijk, maar ook op onze economie. Toch zijn een hoop ondernemers gegroeid en uitgebreid op ons terrein. We spraken ondernemers Johan van Ooijen (FF Chemicals), Jan Pieter van der Stelt (JC Straaltechniek) en Govert den Hartog (DH Automation) over hun jaar: 2021, en kijken met hen vooruit naar 2022. 

Johan van Ooijen, FF Chemicals
"Begin deze maand is de vloeistofafdeling van FF Chemicals operationeel gegaan. We hebben drie maanden test gedraaid met water en alle kinderziekten uit het systeem gehaald. Het is fascinerend om te zien hoe mooi de fabriek gelijk draait en hoe soepel de processen verlopen. We kunnen nu zelf al onze klanten bedienen vanuit Werkendam. Met vier mengtanks in de toren kunnen we alle zurenmengsels produceren die er op de markt zijn in de veevoeder sector. Iets waar we best trots op zijn. Met de nieuwe afdeling komt er ook weer werk voor nieuw personeel, waardoor we momenteel op zoek zijn naar een nieuwe procesoperator en een onderhoudsmonteur. We hopen dat deze vacatures in het eerste kwartaal van 2022 ingevuld gaan worden. Ken je iemand die die dit interessant zou kunnen vinden? Kijk dan op onze website en wie weet word jij onze nieuwe collega!”

Jan Pieter van der Stelt, JC Straaltechniek
"Sinds jullie ons in oktober spraken, is het hard gegaan met de bouw. De vloer is gestort, en we zijn boven de grond! De werkzaamheden in ons nieuwe pand verlopen voorspoedig. We ervaren gelukkig geen grote problemen. Vanwege problemen met de levering van staal hebben we besloten eerst het beton te storten, en daarna met de staalconstructie bezig te gaan. Dit is inmiddels dus gelukt. Je moet soms gewoon even creatief zijn! We zijn ook erg blij met onze aannemer die dit zo goed voor ons heeft opgepakt. We proberen sowieso alle werkzaamheden zoveel mogelijk met lokale partners te doen. Zo doet onze buurman Solid Systems de elektra, en hebben we ook met Staton Bouw samengewerkt.”

“Onze grootste mijlpaal? Naast dat we natuurlijk volop bezig zijn met de bouw van ons pand, ben ik er ook gewoon trots op dat het weer een goed jaar voor ons is geweest. Dat is voor mij een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Onze bestaande klantenkring groeit ook nog steeds. We zitten daarom ook echt te springen tot ons nieuwe pand klaar is. Dan kunnen we nog verder uitbreiden en aan grotere vragen voldoen. De verwachting is nu dat dat ongeveer in april 2022 gaat lukken. Dan willen we (als de coronamaatregelen het toelaten) dit moment feestelijk vieren, vanzelfsprekend samen met onze buren."

JC Straaltechniek

Govert Den Hartog, DH Automation
"Afgelopen jaar hebben we mooie robot projecten mogen opleveren. Verder hebben we voor FF Chemicals de vloeistof fabriek compleet mogen automatiseren, incl. ERP-, MES- en WMS-software. Beter een goede buur...

Daarnaast zijn we druk bezig met nieuwe software apps en robotsystemen voor het nieuwe jaar. Zo zijn we bezig met de OEE-software integratie in onze MES- en WMS-software. Daarmee krijgen we direct inzicht in de productie-output, bezettingsgraad en efficiëntie en kunnen we deze goed monitoren. Daarnaast zijn we bezig geweest met de maintenancesoftware-module in onze MES-software. Dit is zelflerende maintenance software die waarschuwt wanneer er een component vervangen moet worden. En daarnaast zijn we ook nog bezig geweest met Foodgraded Hygienic design robots: speciale robotoplossingen die ingezet kunnen worden in de foodindustrie, met speciale aandacht voor hygiëne. Kortom: een jaar om trots op te zijn. We kijken uit naar 2022!"

Bekijk ook

Nieuws

Volg hier de laatste ontwikkelingen op Kop van Brabant. >>

Projectbureau

Op zoek naar een kavel tot 5.000 m2? Wij verzorgen ook de uitgifte van lokale bedrijventerreinen in Land van Heusden en Altena! >>

Over

Aalburg, Woudrichem en Werkendam werken samen aan de ontwikkeling van Kop van Brabant. Kom alles te weten over het 46 hectare bruto bedrijvenpark. >>

Kavels

Zie in één oogopslag welke kavels beschikbaar, verkocht of in optie genomen zijn. >>